Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θέμα ελληνικού χρέους θα θέσουν οι ΗΠΑ στην G20

«Θα ενθαρρύνουμε τους Ευρωπαίους εταίρους να ευθυγραμμιστούν με τις δεσμεύσεις τους και να παράσχουν αξιοσημείωτη ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα», υπογραμμίζει αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Θέμα ελληνικού χρέους θα θέσουν οι ΗΠΑ στην G20

Κάλεσμα στην Ευρώπη να τηρήσει τη δέσμευση έναντι της Αθήνας για σημαντική ελάφρυνση χρέους θα απευθύνουν οι ΗΠΑ στο περιθώριο της G20, που πραγματοποιείται στην Άγκυρα αυτό το σαββατοκύριακο. 

Επίσης, θα ζητήσουν από το ΔΝΤ να παραμείνει στο πρόγραμμα, όπως δηλώνει στο MNI στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.  

«Οι προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο να ενισχυθεί η ανάπτυξη θα βοηθήσουν να βελτιωθούν οι προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης για την Ελλάδα. Στην Άγκυρα, θα ενθαρρύνουμε τους Ευρωπαίους εταίρους να ευθυγραμμιστούν με τις δεσμεύσεις τους και να παράσχουν αξιοσημείωτη ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα», υπογραμμίζει ο αξιωματούχος.

Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάγκη η Ελλάδα να συνεχίσει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις, υπογράμμισε.

«Θα καλέσουμε επίσης το ΔΝΤ να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα», τόνισε.  

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τις αγορές συναλλάγματος μετά την αιφνιδιαστική υποτίμηση του γουάν από την Κίνα την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο έκτοτε η υποτίμηση έναντι του δολαρίου είναι ήπια, σε σχέση με την ανατίμηση που είχε παρατηρηθεί το 2014.  

Τα πτωτικά ρίσκα για την κινεζική οικονομία έχουν προβληματίσει τους επενδυτές, αλλά θα επιστρέψει η ισχυρότερη ανάπτυξη όσο το Πεκίνο θα προχωρά τις κρίσιμες μεταρρυθμίσεις, εκτίμησε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v