Γεννηματά: Νέο Εθνικό Σχέδιο που υπερβαίνει το Μνημόνιο

Στην ομιλία της για τα 41 χρόνια του ΠΑΣΟΚ η επικεφαλής του κόμματος εκτίμησε ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάδειξη ενός δυναμικού Τρίτου Εναλλακτικού Προοδευτικού Πόλου, με αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική.

Γεννηματά: Νέο Εθνικό Σχέδιο που υπερβαίνει το Μνημόνιο

Οι πολλές αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου και το όραμα της αλλαγής χαρακτήρισαν την ομιλία της Φώφης Γεννηματά για τα 41 χρόνια από την Ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

«Σήμερα τιμούμε τον Ανδρέα Παπανδρέου. Τιμούμε τα ιδρυτικά μέλη που υπέγραψαν μια διακήρυξη που έμελε να αλλάξει την πορεία της Ελλάδας», τόνισε.

«Σήμερα 3 του Σεπτέμβρη 2015, βρισκόμαστε εδώ για να προασπίσουμε τις ιστορικές παρακαταθήκες της παράταξης. Για να μην επιτρέψουμε ούτε στη Δεξιά, ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ να παραχαράξουν την ιστορική μας διαδρομή. Είμαστε περήφανοι για την συνεισφορά μας στην Πατρίδα. Ξέρουμε τι κρατάμε από την ιστορία μας. Δεν θέλουμε να ξεχάσουμε τα λάθη μας. Αλλάζουμε όλες εκείνες τις πρακτικές που μας οδήγησαν σε αυτά. Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση αλλά και δέσμευση του Νέου συλλογικού ΠΑΣΟΚ. Του ΠΑΣΟΚ της Ενότητας, της Ανανέωσης και της Διεύρυνσης: Αλλάζουμε ριζικά τη λειτουργία μας, βάζουμε τέλος σε αυτά που μας πλήγωσαν.

Σήμερα 41 χρόνια μετά, οι αρχές και αξίες του ΠΑΣΟΚ παραμένουν αναλλοίωτες στο χρόνο. Παραμένουν πιο επίκαιρες από ποτέ».

Σύμφωνα με την Φώφη Γεννηματά «ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ που σήμερα διεκδικούν την ψήφο των πολιτών ασκήθηκαν συστηματικά στην αντιμνημονιακή ρητορική και αρίστευσαν στον λαϊκισμό. Αντί σε εκείνη τη δύσκολη στιγμή να επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας και σύνεσης, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έστησαν το σκηνικό του νέου διχασμού.

Η συνωνομοσιολογία, η επίκληση ξένων δυνάμεων που υποτίθεται ήταν πρόθυμες να μας βοηθήσουν αφιλοκερδώς, οι αναφορές σε δοσίλογους και προδότες οι οποίοι συνεργάζονται με διεθνείς τοκογλύφους, δηλητηρίασαν τον οικονομικά εξασθενημένο λαό μας».

Επιτέθηκε στην ΝΔ τονίζοντας ότι «ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη για τις ψεύτικες υποσχέσεις και ελπίδες που μοίραζε στα Ζάππεια με τα δήθεν ισοδύναμα μέτρα. Ποτέ δεν εξήγησε για ποιο λόγο οδήγησε τη χώρα σε δύο επιζήμιες για την οικονομία εκλογικές αναμετρήσεις Και τώρα, δείχνει να μην έχει μάθει τίποτα και δεν λέει κουβέντα για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ να αλλάξουμε τον απαράδεκτο και αναχρονιστικό πλέον εκλογικό νόμο που δίνει 50 έδρες στο πρώτο κόμμα, έστω και με μία ψήφο διαφορά από το δεύτερο. Κι αυτό γιατί η ΝΔ κατά βάθος πιστεύει ακόμα στο παραμύθι της αυτοδυναμίας και δεν έχει την κουλτούρα των κυβερνήσεων συνεργασίας».

Σκληρές ήταν οι αναφορές και για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπος με το τέρας που ο ίδιος δημιούργησε μαζί με τον εταίρο του και βοηθό μηχανοδηγού, στο τρενάκι του τρόμου για τον Ελληνικό λαό, κ. Καμμένο. Κάνει ότι μπορεί για να διχάσει τον λαό μας. Είναι απολύτως υπεύθυνος για την αναβίωση της ιστορικής διαίρεσης του ελληνικού λαού σε εθνικόφρονες και μιάσματα».

Όπως είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «σήμερα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξακολουθούν να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κατώτεροι των αναγκών της χώρας και των κρίσιμων περιστάσεων. Επιχειρούν να στήσουν το σκηνικό μιας τεχνητής πόλωσης. Μιας καρικατούρας δικομματισμού, με ψεύτικα διλήμματα περί δήθεν αυτοδυναμίας και πολωτικών μετώπων».

Απευθυνόμενη στους παραβρισκόμενους ζήτησε «να κάνουμε μια καινούργια αρχή».

«Οι αναμνήσεις μας είναι δυνατές, ακόμα ποιο δυνατά τα όνειρά μας», τόνισε και μίλησε για την ανάγκη να «δουλέψουμε μαζί με βάση ένα νέο Εθνικό Σχέδιο που υπερβαίνει το Μνημόνιο, που οδηγεί στην Ανάπτυξη, στην παραγωγή πλούτου, στην Απασχόληση, στο νέο Κοινωνικό Κράτος. Ένα σχέδιο που κινητοποιεί όλες τις ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις του Έθνους».

Υποστήριξε ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάδειξη ενός δυναμικού Τρίτου Εναλλακτικού Προοδευτικού Πόλου, με αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική. «Ελάτε πίσω. Ελάτε στο σπίτι σας. Το ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι το σπίτι σας», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v