Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκλογή νέας Διοικητικής Επιτροπής του ΚΕΠΑ

Το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) προέβη στην εκλογή νέας Διοικητικής Επιτροπής. Στη θέση του προέδρου εξελέγη ο επιχειρηματίας και πρόεδρος επί τιμή του ΣΒΒΕ κ. Νικόλαος Ευθυμιάδης.

Εκλογή νέας Διοικητικής Επιτροπής του ΚΕΠΑ

Μετά τη λήξη της θητείας της Διοικητικής Επιτροπής του Κέντρου Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015, στα γραφεία του ΚΕΠΑ, η εκλογή της νέας Διοικητικής Επιτροπής.

Στη θέση του προέδρου του ΚΕΠΑ εξελέγη ομόφωνα ο επιχειρηματίας, πρόεδρος επί τιμή του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) κ. Νικόλαος Ευθυμιάδης.

Αναλυτικά η σύνθεση της νέας Διοικητικής Επιτροπής του ΚΕΠΑ έχει ως εξής:

- κ. Νικόλαος Ευθυμιάδης, Πρόεδρος επί τιμή ΣΒΒΕ, Πρόεδρος
- κ. Θωμάς-Φωκίων Αλγιανάκογλου, Επίτιμος Πρόεδρος ΣΕΒΕ, Αντιπρόεδρος
- κ. Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος ΣΒΒΕ, Μέλος
- κ. Κυριάκος Λουφάκης, Πρόεδρος ΣΕΒΕ, Μέλος
- κ. Βασίλης Θωμαϊδης, Επίτιμος Πρόεδρος ΣΕΒΕ, Μέλος
- κ. Ιωάννης Σταύρου, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΣΒΒΕ, Μέλος

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕΠΑ δημιουργήθηκε το 1991, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ). Από το 1992 το ΚΕΠΑ δραστηριοποιείται στη διαχείριση και στον σχεδιασμό Εθνικών και Κοινοτικών Προγραμμάτων επ' ωφελεία των επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδος και γενικότερα της χώρας, έχοντας διαχειριστεί με απόλυτη επιτυχία, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 1,34 δισ. ευρώ και εκταμιεύοντας στις επιχειρήσεις 611 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013, το ΚΕΠΑ αποτελεί τον έναν από τους δύο εταίρους της κοινοπραξίας ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, η οποία συμμετέχει στον ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του ΕΠΑΝ ΙΙ) με επιχειρησιακή ευθύνη στις Περιφέρειες της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας για τη διαχείριση προγραμμάτων που ενισχύουν τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις των εν λόγω Περιφερειών στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εξωστρέφειας, Περιβάλλοντος, Κατάρτισης, Εμπορίου-Υπηρεσιών, συνολικού προϋπολογισμού 640 εκατ. ευρώ και δημόσιας χρηματοδότησης 321 εκατ. ευρώ.

Ο Φορέας είναι πιστοποιημένος σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2008. Επίσης από τον Μάρτιο του 2011 το ΚΕΠΑ λειτουργεί γραφείο και στις Βρυξέλλες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v