RTRS: Επιφυλακτικοί οι ξένοι επενδυτές στην άνοδο των ελληνικών ομολόγων

Προβληματισμένοι για την πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα εμφανίζονται οι ξένοι επενδυτές, σύμφωνα με το Reuters. Θεωρούν ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη και πως η συνέχιση της ανόδου χρειάζεται φρέσκα νέα.

RTRS: Επιφυλακτικοί οι ξένοι επενδυτές στην άνοδο των ελληνικών ομολόγων
Η πτώση των αποδόσεων στα ελληνικά ομόλογα σε επίπεδα προ των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου έχει αυξήσει τις προσδοκίες για μια επιστροφή της αγοράς στην «κανονικότητα», αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters.

Ωστόσο, πολλοί ξένοι επενδυτές εμφανίζονται έντονα επιφυλακτικοί απέναντι σε αυτό το ράλι των τιμών (οι τιμές κινούνται αντίστροφα των αποδόσεων).

Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η προοπτική ενός συνασπισμού κομμάτων ή της επιστροφής της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία θα μπορούσε να προσδώσει νέα ώθηση στα ομόλογα.

Αντίθετα, οι ξένοι επενδυτές εμφανίζονται προβληματισμένοι για την πολιτική αβεβαιότητα και τις πιθανότητες μιας πτώχευσης.

Εχουν λίγη πίστη στην πιθανότητα ότι ακόμη και μια κυβέρνηση υπό τη ΝΔ θα έχει την στήριξη να περάσει τα σκληρά μέτρα που θέλουν οι δανειστές, τονίζει το Reuters.

«Δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη. Αν δανείσω σε κάποιον χρήματα, χρειάζομαι κάποια εμπιστοσύνη και αυτή η εμπιστοσύνη δεν έχει οικοδομηθεί τα τελευταία 5 χρόνια από διαδοχικές κυβερνήσεις», δηλώνει ο M. Wilhem, ιδρυτής ξένου fund.

«Τα ομόλογα έτρεξαν μόλις έγινε σαφές ότι η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη», τονίζει ο G. Sterne, της Oxford Economics.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως «για να συνεχίσουν ανοδικά, απαιτούνται περισσότερα καλά νέα, και οι εκλογές δεν συγκαταλέγονται σε αυτά».

Ξένος αναλυτής σχολιάζει ότι η εφαρμογή των μέτρων θα είναι αδύναμη, ασχέτως με τον νικητή των εκλογών.

Σημειώνεται πως η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου κινείται στα επίπεδα του 8,6%, ενώ του διετούς στα 10,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v