Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χουλιαράκης: Μικρότερη η ύφεση το 2015

Ανακεφαλαιοποίηση, άρση capital controls, αναδιάρθρωση χρέους και έξοδος στις αγορές, τα μεγάλα ορόσημα σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών. Συνεχίζεται το Roadshow στο Λονδίνο, με τετ-α-τετ εισηγμένων με διαχειριστές.

Χουλιαράκης: Μικρότερη η ύφεση το 2015

«To 2015 θα είναι χρονιά ύφεσης, ηπιότερης ωστόσο από ό,τι περιμέναμε. Αντιθέτως, το 2016 θα είναι μία χρονιά ανάπτυξης». Αυτό τόνισε πριν λίγο μιλώντας σε εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και διαχειριστές διεθνών funds ο υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, επίσημος ομιλητής του 10ou Roadshow που διοργανώνει σήμερα και αύριο ο Ομιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο.

Τέσσερις είναι, σύμφωνα με τον κ. Χουλιαράκη, οι κύριοι στόχοι από δω και πέρα: Να κερδηθεί εκ νέου η πρόσβαση στις αγορές, να ολοκληρωθεί επιτυχώς η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να χαλαρώσουν τα capital controls και να αναδιαρθρωθεί το χρέος.

Στο μεταξύ, ξεκίνησαν το πρωί και συνεχίζονται με έντονους ρυθμούς οι συναντήσεις ξένων διαχειριστών με εκπροσώπους των 29 εισηγμένων εταιρειών που βρίσκονται στο Λονδίνο. Σε αρκετές περιπτώσεις οι δεύτεροι «βλέπουν» ταυτόχρονα στελέχη περισσότερων του ενός fund, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κύκλος των κλεισμένων one to one meetings.

Ξεπερνούν τους 140 οι fund managers 

Απαντήσεις σε ερωτήματα ξένων επενδυτών αναφορικά με τις προοπτικές των εταιρειών τους αλλά και τις ευρύτερες εγχώριες πολιτικές εξελίξεις δίνουν από σήμερα οι εκπρόσωποι των 29 εισηγμένων επιχειρήσεων που βρίσκονται στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του 10ου Roadshow που διοργανώνει ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ξεπερνούν τους 140 οι ξένοι fund managers που βρίσκονται για τον λόγο αυτό στη βρετανική πρωτεύουσα, ενώ ο τελικός αριθμός των συναντήσεων προσεγγίζει τις 650.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται μεταξύ άλλων και οι τράπεζες -με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης αυτών-, οι εκπρόσωποι των οποίων προφανώς θα βολιδοσκοπήσουν και δυνάμει επενδυτές που θα συμμετάσχουν σε αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι στο Roadshow συμμετέχουν οι: Εθνική Τράπεζα, Εurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, Αttica Bank, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Μέτκα, Αegean Airlines, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ελλάκτωρ, Ελληνική Τεχνοδομική Ανεμος,Folli Follie, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα, Γρ. Σαράντης, Grivalia Properties, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιντραλότ , Lamda Development, MIG, Motor Oil, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν, Βιοχάλκο και Ομιλος Χρηματιστηριου Αθηνών.

Εννέα οι φετινοί χορηγοί του ελληνικού διημέρου: Βeta Χρηματιστηριακή, Αlpha Finance, Eurobank Equities, Euroxx Xρηματιστηριακή, Επενδυτική Τράπεζα, Μorgan Stanley, Εθνική Χρηματιστηριακή, Παντελάκης Χρηματιστηριακή και Πειραιώς Χρηματιστηριακή. Χορηγός φιλοξενίας είναι το Bloomberg.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v