Για μετά τις εκλογές διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής

Οι δικαστές απέρριψαν σχεδόν το σύνολο των υπόλοιπων ενστάσεων που είχαν υποβληθεί στο δικαστήριο από τους κατηγορουμένους της Χρυσής Αυγής. Η δίκη διακόπηκε για μετά τις εκλογές.

Για μετά τις εκλογές διεκόπη η δίκη της Χρυσής Αυγής

Για μετά τις εκλογές διέκοψε η δίκη για την Χρυσή Αυγή. Παρά την επιθυμία των γονιών του Παύλου Φύσσα να ξεκινήσει σήμερα η κατάθεση του πατέρα του αδικοχαμένου μουσικού, αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς η διαδικασία αναλώθηκε σε ενστάσεις από την πλευρά των κατηγορουμένων.

Μετά τη διακοπἠ της δίκης οι γονείς του Παύλου Φύσσα, δήλωσαν:

Μάγδα Φύσσα: "Εδώ και 2 χρόνια κάνουμε υπομονή. Κατάφεραν και πάλι σήμερα να μην έχουμε το λόγο. Πιστεύουμε ότι την επόμενη φορά θα καταθέσουμε."

Απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε τα δυο χρόνια από τη δολοφονία του γιου της , είπε:"είναι μαύρη επέτειος για μας. Δε θα συμμετέχουμε σε καμία πορεία από οργανώσεις είναι καθαρά οικογενειακή υπόθεση.

Για την πιθανή αποφυλάκιση του δράστη της δολοφονίας, Γ. Ρουπακιά , η Μάγδα Φύσσα, δήλωσε :"σαφώς και δεν περίμενα να αποφυλακιστεί. Καταρχάς δεν πίστευα οτι θα είμαι ζωντανή. Από την στιγμή που είμαι περιμένω να ευαισθητοποιούν όλοι, δε πρέπει μα γίνει κάτι γι αυτό; Δεν θέλουν να βγει κάτι στον προεκλογικό τους αγώνα ῾

Απ΄την πλευρά του ο πατέρας του αδικοχαμένου μουσικού αναφέρθηκε κι αυτός με πικρία για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην ἐκβαση της δίκης.

Εν τω μεταξύ την άποψη της μειοψηφίας του συμβουλίου εφετών για τη σύμβαση του Παλέρμο, σύμφωνα με την οποία δεν στοιχειοθετείται η δράση εγκληματικής οργάνωσης αν δεν προκύπτει οικονομικό όφελος, προέβαλλαν ως επιχείρημα οι υπερασπιστές των κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο η νέα αυτή ένσταση κατά του κατηγορητηρίου που επιχείρησαν να υποβάλουν στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων βρίσκει αντίθετους τους δικαστές της έδρας, που θεωρούν ότι οι επίμαχες αιτιάσεις δεν μπορούν να κριθούν ως ένσταση καθώς αφορούν στην ουσία της υπόθεσης.

Νωρίτερα σήμερα οι δικαστές απέρριψαν σχεδόν το σύνολο των υπόλοιπων ενστάσεων που είχαν υποβληθεί στο δικαστήριο από τους κατηγορουμένους.

Το τριμελές εφετείο κακουργημάτων, που εξακολουθεί να συνεδριάζει στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, επιφυλάχθηκε μόνο για την ένσταση του κατηγορουμένου Διονύση Λιακόπουλου, ο οποίος ζητάει την άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου. Εμπλέκεται στην υπόθεση δολοφονίας Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v