Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

HΠΑ: Νέα πλατφόρμα ανταγωνίζεται τα τερματικά του Bloomberg

Οι traders και οι επενδυτές θα μπορούν από την Τρίτη να χρησιμοποιούν μια νέα πλατφόρμα που ανταγωνίζεται τα διάσημα τερματικά του Bloomberg.

HΠΑ: Νέα πλατφόρμα ανταγωνίζεται τα τερματικά του Bloomberg

Οι υπηρεσίες της Symphony Communications, μιας πλατφόρμας ανταλλαγής μηνυμάτων που στηρίζεται από μεγάλες τράπεζες, θα είναι διαθέσιμες από την Τρίτη σε αναλυτές, επενδυτές και traders.

Όπως μεταδίδει το Reuters, πολλοί στην Wall Street βλέπουν την νέα υπηρεσία ως ένα σοβαρό ανταγωνιστή των τερματικών του Bloomberg. Οι συνδρομητές στα τερματικά έχουν πρόσβαση σε μια τεράστια βάση οικονομικών δεδομένων και ειδήσεων, αλλά η πιο σημαντική λειτουργία θεωρείται η δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η Symphony στοχεύει κατευθείαν στο κοινό αυτό, με μια υπηρεσία μηνυμάτων open source που μπορεί να ρυθμιστεί με βάση τις ανάγκες του κάθε πελάτη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα πλατφόρμα θα είναι πολύ πιο ασφαλής και φθηνή από αυτήν του Bloomberg, που στοιχίζει περίπου 20.000 δολάρια το χρόνο. Η Symphony Communications θα προσφέρεται αυτήν την στιγμή δωρεάν για επιχειρήσεις μικρότερες των 50 ατόμων.

Στην Symphony έχουν επενδύσει μεταξύ άλλων η Goldman Sachs, η BlackRock, η Morgan Stanley, η JP Morgan και η Wells Fargo.

Οι Financial Times μετέδωσαν την Κυριακή ότι η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με το Dow Jones για την παροχή ειδησιογραφικού περιεχομένου στους χρήστες της πλατφόρμας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v