Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bαρουφάκης: Η τρόικα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών

Ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αποτύχει, γράφει στον Guardian ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Bαρουφάκης: Η τρόικα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών

Ο μεγαλύτερος νικητής των ελληνικών εκλογών είναι η ίδια η τρόικα, υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε άρθρο του στον Guardian, σημειώνοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να εκπληρώσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών γράφει ότι ο κ. Τσίπρας θα κληθεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων το οποίο έχει σχεδιαστεί για να αποτύχει.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χωρίς πρόσβαση σε κεφάλαια πρέπει να προκαταβάλουν τον φόρο για τα κέρδη του 2016 και τα νοικοκυριά θα πρέπει να πληρώσουν εξωφρενικούς φόρους για διαμερίσματα και μαγαζιά. Εβδομάδα με την εβδομάδα, η τρόικα θα απαιτεί πιο υφεσιακά και αντιλαϊκά μέτρα, τονίζει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, το σχέδιο του πρωθυπουργού για να ανταπεξέλθει στην καταιγίδα που έρχεται βασίζεται σε τρεις υποσχέσεις. Πρώτον, ότι η συμφωνία με την τρόικα αφήνει χώρο για περαιτέρω διαπραγματεύσεις σε κρίσιμα σημεία. Δεύτερον, ότι θα ακολουθήσει σύντομα ελάφρυνση χρέους. Τρίτον, ότι θα καταπολεμηθούν οι ολιγάρχες.

«Οι ψηφοφόροι στήριξαν τον κ. Τσίπρα γιατί θεωρήθηκε ο πιο πιθανός υποψήφιος να εκπληρώσει τις υποσχέσεις αυτές. Το πρόβλημα είναι, πως η δυνατότητα του να το κάνει αυτό περιορίζεται δραστικά από την συμφωνία που έχει ήδη υπογράψει» γράφει ο κ. Βαρουφάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v