Ξενοδοχεία: Deal με... εκκλησιαστικό άρωμα στο Κολωνάκι

Ζωηρό ενδιαφέρον για το ακίνητο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Κολωνάκι, στο οποίο λειτουργούσε το Athens Lycabettus και αναμένεται να λειτουργήσει ξανά ως ξενοδοχειακή μονάδα. Ο διαγωνισμός και οι 14 «μνηστήρες».

Ξενοδοχεία: Deal με... εκκλησιαστικό άρωμα στο Κολωνάκι

Έσοδα άνω του 1,9 εκατ. ευρώ σε βάθος 12ετίας θα αποφέρει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών η εκμίσθωση ακινήτου της στο Κολωνάκι, στο οποίο πρόκειται να λειτουργήσει ξενοδοχειακή μονάδα. Στο εν λόγω ακίνητο λειτουργούσε μέχρι τον περασμένο Ιούνιο το ξενοδοχείο Athens Lycabettus.

Ο διαγωνισμός που διενήργησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ιδιοκτήτρια του ακινήτου, εισήλθε στην τελική του φάση από την περασμένη Πέμπτη, με την κατάθεση προσφορών από τους ενδιαφερομένους. 

Αρχικά φέρονται να εκδήλωσαν ενδιαφέρον 18 υποψήφιοι ενώ μετά τον έλεγχο πληρότητας των φακέλων που κατατέθηκαν, στο παιχνίδι της διεκδίκησης παραμένουν 14 ενδιαφερόμενοι.

Οι «μνηστήρες» που φέρονται να διεκδικούν την εμπορική εκμετάλλευση του ακινήτου είναι: Fortitudinent Properties, Inestia Tουριστική, Pavillion Ξενοδοχειακή και Τουριστική, ΞΕΤΕ Α.Ε., Ζουρίδη και Σία Ε.Ε., Ξενοδοχείο Απόλλων, Ξενοδοχείο Αρτεμίσιον, Ιωάννης Χριστόπουλος, Νοrman Star, KAΓΙΕ, Ηotel and Suites, Aνδρώνης Μιλτιάδης, Μargi A.E., GX Ξενοδοχειακή ΕΠΕ.

Το ελάχιστο μηνιαίο ενοίκιο (τιμή εκκίνησης) ορίσθηκε στις 12.972 ευρώ ενώ η συμφωνία μίσθωσης προβλέπεται να έχει κατ’ ελάχιστο 12ετή διάρκεια. Με αυτά τα δεδομένα, τα έσοδα που αναμένει να εισπράξει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών θα ανέλθουν κατ’ ελάχιστο σε 155.664 ευρώ τον χρόνο, ή άνω του 1.867.968 ευρώ σε ορίζοντα 12ετίας.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα έχει επιπλέον τη δυνατότητα να υλοποιήσει επενδύσεις εκσυγχρονισμού του ακινήτου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v