Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Επισφαλής» η θέση του Δημ. Καμμένου στην κυβέρνηση

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Πάνου Καμμένου στην οποία ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα με τα επίμαχα tweets του υφ. Υποδομών Δημήτρη Καμμένου. Αντιδράσεις από Δημ. Παπαδημούλη και Βασιλική Κατριβάνου. Τι λέει ο υφυπουργός.

«Επισφαλής» η θέση του Δημ. Καμμένου στην κυβέρνηση

Η τοποθέτηση του Δημήτρη Καμμένου σε θέση υφυπουργού έχει δημιουργήσει αντιδράσεις στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αμεσα αντέδρασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μέσω twitter, χωρίς να τον κατονομάσει, ενώ ανοιχτά τάχθηκε εναντίον του και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου. 

Η τελευταία δήλωσε πως «αισθάνομαι βαθιά ντροπή και λύπη που σε μια αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοποιείται ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος κάνει συστηματικά άθλια ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια στο twitter του. Το περιεχόμενο και το ήθος τους ταιριάζουν μόνο σε ακροδεξιό, και προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνο αυτούς στους οποίους στοχεύει, αλλά κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο. Η αποπομπή του από την κυβέρνηση είναι αναγκαία και επείγουσα».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε: «Στηρίζω απολύτως την κυβέρνηση Τσίπρα. Δεν είμαι όμως καθόλου ευτυχής με την υπουργοποίηση ενός προσώπου με ακραίες και ρατσιστικές απόψεις», γράφει.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Καμμένο στον οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα με τα επίμαχα tweets του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Καμμένο να διερευνήσει την γνησιότητα των tweets και αν αυτά είναι αυθεντικά, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης .

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζητήθηκε από τον Καμμένο, στη περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού.

«Δεν είναι δικές μου»

Αποστάσεις από τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήρε ο Δημήτρης Καμμένος, υποστηρίζοντας ότι οι λογαριασμοί είχαν διαχειριστές συνεργάτες και όιτ έχουν παραβιαστεί από «άγνωστους εισβολείς».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Παρατηρώντας τη σημερινή αναστάτωση σχετικά με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν άμεσα και έμμεσα το πρόσωπό μου, θέλω να σας δηλώσω κατηγορηματικά ότι όλοι οι λογαριασμοί στα κοινωνικά δίκτυα είχαν ως διαχειριστές, συνεργάτες σε αριθμό άνω των δεκαπέντε.

Όσον αφορά το περιεχόμενο ανακοινώσεων σε κοινωνικά δίκτυα κάτω από τους κωδικούς μου, για πολλές από αυτές δεν φέρω καμία προσωπική ευθύνη και σας ενημερώνω ότι οι λογαριασμοί μου έχουν παραβιαστεί πάνω από τέσσερεις φορές. Για του λόγου του αληθές, ο λογαριασμός μου στο Facebook έχει μπλοκαριστεί από την παραμονή των εκλογών από άγνωστους εισβολείς.

Θέλω να δηλώσω ότι σχετικές αναρτήσεις συνεργατών οι οποίες εκλήφθησαν ή ήταν προσβλητικές προς συγκεκριμένες ομάδες συμπολιτών μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα ζητώ και προσωπικά συγγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί σχετικά, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό, τον ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω ότι οι ευθύνες που έχω αναλάβει είναι τεράστιες, το έργο εξαιρετικά σημαντικό και στην Ελλάδα του αύριο που οραματιζόμαστε, δεν περισσεύει κανένας Έλληνας πολίτης».

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση νομιμοποιεί το ρατσισμό

O διορισμός του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Δημήτρη Καμμένου στην Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι ο κ. Τσίπρας με τις επιλογές του παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο θεμελιώδεις αρχές και αξίες της Αριστεράς και της Δημοκρατίας.

Η Κυβέρνηση, αντί να ξεμπερδέψει με το παλιό, νομιμοποιεί το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v