Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πολάκης: Σε αυτό το υπουργείο έχω παίξει αρκετό ξύλο...

Τι δήλωσαν ο νέος υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Υγείας.

Πολάκης: Σε αυτό το υπουργείο έχω παίξει αρκετό ξύλο...

''Στον χώρο αυτό ερχόμουν ως συνδικαλιστής σε καθεστώς κινητοποιήσεων. Θυμάμαι ότι έχω παίξει αρκετό ξύλο στην πόρτα του υπουργείου'.'

Με τη φράση αυτή ανέλαβε την Τετάρτη τα καθήκοντά του ο νέος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Οπως αναφέρει το iatronet.gr, ο κ. Πολάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πια δικαιολογίες και πρέπει να προχωρήσει άμεσα στις εξής αλλαγές:

-Να διορίσει νέες διοικήσεις στα νοσοκομεία.

-Να διαμορφώσει μια αξιόπιστη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

-Να προσλάβει προσωπικό, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων.

Για τις προσλήψεις είπε ότι η απόφαση πρέπει να λαμβάνεται πιο χαμηλά, ώστε οι διαδικασίες να διεκπεραιώνονται γρηγορότερα. 

Για τη διαφθορά είπε πως μόλις το 10% αφορά στο φακελάκι και πως ο μηχανισμός παραοικονομίας που λειτουργεί με τα υλικά και τα αντιδραστήρια συνεχίζει ''να γλεντάει''.

Αξιοπιστία

Ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός ευχαρίστησε τον υπηρεσιακό υπουργό Αθ. Δημόπουλο, λέγοντας ότι στο σύντομο διάστημα που άσκησε τα καθήκοντά του απέδειξε ότι ήταν μια επιλογή με θεσμική αξιοπιστία.

Ο κ. Ξανθός υπογράμμισε ότι η κοινωνία έδωσε στην κυβέρνηση μια ευκαιρία να κάνει μια επανεκκίνηση σε ένα πιο σταθερό δημοσιονομικό περιβάλλον.

Η εντολή -είπε- εμπεριέχει μεγάλη δόση σκεπτικισμού, απαιτήσεων και κριτικής.

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι το σύστημα υγείας έχει πολλαπλά προβλήματα και πως κλυδωνίζεται, βρισκόμενο σε ένα διαρκή κίνδυνο λειτουργικού μπλακ άουτ.

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, ο τομέας της υγείας είναι προνομιακός χώρος για την κυβέρνηση. Η στήριξή του θα δώσει την αίσθηση του κοινωνικού αντισταθμίσματος και της ανακατανομής των βαρών, σε μια περίοδο που θα εφαρμόζεται το τρίτο μνημόνιο.

Φροντίδα

Ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας αναφέρθηκε συνοπτικά στο έργο που διεκπεραίωσε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αριστοτέλους.

Είπε, μεταξύ άλλων, ότι δόθηκε έμφαση στη χρηματοδότηση, ώστε να μην υπάρξει κενό με τη λειτουργία του συστήματος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v