Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

RTRS: Το ελληνικό Twittergate και οι εύθραυστες ισορροπίες

Η παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου μετά το σάλο που ξέσπασε με τα αντισημιτικά του σχόλια στο Twitter αναδεικνύει τους κινδύνους της διατήρησης των ισορροπιών στον κυβερνητικό συνασπισμό. Η «μπανανόφλουδα» και οι σωστές επιλογές του Αλέξη Τσίπρα.

RTRS: Το ελληνικό Twittergate και οι εύθραυστες ισορροπίες

Η παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου από υπουργικό θώκο λίγες μόνο ώρες μετά τον διορισμό του εξέθεσε τον Αλέξη Τσίπρα και αποτέλεσε ένδειξη των κινδύνων που αντιμετωπίζει για να κρατήσει ενωμένο τον κυβερνητικό συνασπισμό, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters. 

«Ολοι στο Twitter γνώριζαν για τον Καμμένο εκτός από τον Τσίπρα» έγραψε σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος. 

«Δείχνει ότι δεν υπάρχει προσοχή στη λεπτομέρεια αλλά και αδιαφορία, ιδίως αν το γνώριζαν. Και δείχνει επίσης ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα, αλλά το να κάνεις δυο φορές το ίδιο λάθος είναι ηλίθιο», σχολιάζει στο πρακτορείο ο πολιτικός αναλυτής Θεόδωρος Κουλουμπής, αναφερόμενος στην συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη στην κυβέρνηση. 

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο, σημείωσε ότι όλα είναι θέμα πολιτικής. "Δεν υπάρχει θέμα με την κρίση του Τσίπρα. Είναι θέμα διατήρησης των ισορροπιών με τον εταίρο σου στην κυβέρνηση", δήλωσε, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός είχε ήδη απορρίψει μια άλλη πρόταση από τη λίστα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ο Κουλουμπής υπογράμμισε ότι ο Τσίπρας έχει κάνει και καλές επιλογές στην κυβέρνηση, όπως τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη. "Δεν είναι δίκαιο να μιλάμε μόνο για τη μπανανόφλουδα χωρίς να αναφέρουμε τις σωστές επιλογές", υπογραμμίζει. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v