Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οργανωμένο έγκλημα καταγγέλλει ο ΕΦΕΤ

Ο Οργανισμός μιλά για κρούσματα εξαπάτησης και ζητά από τις επιχειρήσεις να προσφεύγουν άμεσα στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα, όταν διαπιστώνουν ότι τους παρουσιάζονται «δήθεν ελεγκτές».

Οργανωμένο έγκλημα καταγγέλλει ο ΕΦΕΤ

Αύξηση των κρουσμάτων αντιποίησης αρχής που αφορούν τον ΕΦΕΤ καταγγέλλει ο Οργανισμός. Στόχος η εξαπάτηση των επιχειρήσεων παραγωγής, διάθεσης, εμπορίας τροφίμων, μαζικής εστίασης κ.λπ., από άτομα άγνωστα στον ΕΦΕΤ, τα οποία προσποιούμενα τους ελεγκτές ή περιφερειακούς επιθεωρητές του Φορέα προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, είτε για να αποφύγουν αυτοί διοικητικές ή ποινικές κυρώσεις που δήθεν αφορούν τις επιχειρήσεις τους, είτε χρησιμοποιώντας πλαστές σφραγίδες του ΕΦΕΤ και ψεύτικα ΑΦΜ για να τους εφοδιάσουν με μπλοκάκια παραπόνων καταναλωτή.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «επειδή παρατηρείται ευρεία διασπορά των κρουσμάτων που μας αναφέρθηκαν ανά την επικράτεια, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται μάλλον για οργανωμένη μορφή εγκλήματος».

«Ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε ελέγχου ασχολούνται αποκλειστικά με τα εκ του θεσμικού τους πλαισίου προβλεπόμενα και απέχουν από όποια άλλη δραστηριότητα έξω από αυτό. Επιπροσθέτως, ενημερώνουμε ότι οι ελεγκτές του ΕΦΕΤ φέρουν πάντοτε την υπηρεσιακή ταυτότητα και εντολή ελέγχου, τις οποίες επιδεικνύουν όταν προσέρχονται για έλεγχο.

Εφιστούμε την προσοχή σε όλες τις συναφείς με τα τρόφιμα επιχειρήσεις, ώστε σε περίπτωση που οι προσερχόμενοι δήθεν ελεγκτές του ΕΦΕΤ δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις, να προσφεύγουν άμεσα στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα και να καταγγέλλουν το συμβάν. Ο ΕΦΕΤ έχει ήδη πάρει πρωτοβουλίες στις αρμόδιες δικαστικές και αστυνομικές αρχές για την αντιμετώπιση της σοβαρής αυτής παρανομίας», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v