Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίδραση ΝΔ για τον ΦΠΑ δύο ταχυτήτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Οι δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, σύμφωνα με τις οποίες γίνεται προσπάθεια ώστε να μην εφαρμοστεί ο αυξημένος συντελεστής ΦΠΑ 23% στα Μέσας Μαζικής Μεταφοράς Αθήνας και Θεσσαλονίκης, προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ.

Αντίδραση ΝΔ για τον ΦΠΑ δύο ταχυτήτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Αντιδράσεις προκαλούν σημερινές δηλώσεις του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, σύμφωνα με τις οποίες «... γίνεται προσπάθεια να μην επωμιστούν την αύξηση της τιμής εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς, λόγω του 23% του ΦΠΑ, όσοι τα χρησιμοποιούν καθημερινά», αναφερόμενος στις αστικές συγκοινωνίες του λεκανοπεδίου Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Ο τομεάρχης Υποδομών της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης υποστηρίζει πως κακώς εξετάζεται το ενδεχόμενο για μέσα μαζικής μεταφοράς δύο ταχυτήτων: Με ΦΠΑ 23% στην υπόλοιπη Ελλάδα και με μικρότερο ΦΠΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αυγενάκης, «αφού ο κ. Σπίρτζης δεν έχει κάνει καμία ενέργεια για τον περιορισμό της διαφυγής κερδών από τη μη πληρωμή εισιτηρίου, αφού έχει ήδη διογκώσει τα χρέη στις αστικές συγκοινωνίες με ποσό που ξεπερνά τα 94 εκατ. ευρώ, αφού δεν έχει παρουσιάσει σχέδιο δράσης για την κάλυψη των χρεών αυτών, έρχεται να παρουσιάσει σκέψεις για δημιουργία μέσων μαζικής μεταφοράς δύο ταχυτήτων: τα αστικά ΜΜΜ του λεκανοπεδίου Αττικής και της Θεσσαλονίκης, και τα ΜΜΜ της περιφέρειας!»

Κατά τον τομεάρχη Υποδομών της ΝΔ, ο κ. Σπίρτζης δεν αναφέρεi «με ποια κριτήρια χωρίζει τους πολίτες σε δύο κατηγορίες: τους κατοίκους Αθήνας-Θεσσαλονίκης και τους κατοίκους της υπόλοιπης χώρας. Δυστυχώς, πρόκειται για άλλη μία περίπτωση που δημιουργεί άνιση μεταχείριση μεταξύ των πολιτών-επιβατών των ΜΜΜ του λεκανοπεδίου Αττικής και της Θεσσαλονίκης, και των ΜΜΜ της περιφέρειας».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v