Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αιχμές και παρασκήνιο στην κούρσα για την αρχηγία της ΝΔ

Δεν παράτησα ποτέ τη Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας για την προεδρία. Αύριο καταθέτουν υποψηφιότητες Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας. Μάχη για τις υπογραφές για Γεωργιάδη. Φουντώνουν οι φήμες για Αβραμόπουλο.

Αιχμές και παρασκήνιο στην κούρσα για την αρχηγία της ΝΔ

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι τελικά ο πρώτος από τους υποψηφίους αρχηγούς της ΝΔ που λίγο μετά τις 5 μ.μ. κατέθεσε επισήμως στο αρμόδιο κομματικό όργανο την σχετική αίτηση και τις 50 υπογραφές που τη συνοδεύουν.

Σε συνέντευξή του που ακολούθησε στη συνέχεια, ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι δεν εγκατέλειψε ποτέ τη Νέα Δημοκρατία. «Ημουν πάντα παρών στα δύσκολα, όπως και αυτό το καλοκαίρι.», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

Σημείωσε δε ότι «ξέρω πού πάσχει η Νέα Δημοκρατία και ξέρω και πώς διορθώνεται» 

«Είναι γεγονός ότι η εποχή έχει αλλάξει. Στις εκλογές είχαμε 46% αποχή. Ξέρω τις δυσκολίες που νιώθει κάθε Έλληνας πολίτης. Ξέρω και ακούω και τις εύκολες προτάσεις και λύσεις που προτείνουν κάποιοι επειδή αρέσουν.
Εγώ πίστευα και πιστεύω στο χτίσιμο και όχι στο γκρέμισμα, στη γοητεία της επανεκκίνησης», σημείωσε.

Δήλωσε ότι αισθάνεται ταυτισμένος με τη Νέα Δημοκρατία γιατί «την υπηρετώ από τότε που ιδρύθηκε. Δεν την παράτησα ποτέ, ούτε απομακρύνθηκα όταν ήταν στα κάτω της. Ημουν πάντοτε στην πρώτη γραμμή.»

Αντιθέτως, σημείωσε, «κάποιοι άλλοι, αφού εκμεταλλεύτηκαν την ΝΔ, έγιναν υπουργοί, έλαβαν κυβερνητικές θέσεις και μετά την εγκατέλειψαν. Κάποιοι συγκυβερνούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα έλεγα. Κάποιοι έγιναν απολίτικοι. Εγώ πάντα την υπηρετούσα τη ΝΔ ανεξαρτήτως του ποιος ήταν επικεφαλής». 

«Με την εμπειρία του χθες, τις ανάγκες του σήμερα, και την προοπτική του αύριο, όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε ξανά τη Νέα Δημοκρατία. Εχουμε παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη τους επτά άξονες επανεκκίνησης. Η πρόκληση είναι μεγάλη. Ο λαός ζητά ελπίδα, μια πειστική Νέα Δημοκρατία με πρόγραμμα και προοπτική.», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης. 

Τόνισε ότι είναι εναντίον της ύπαρξης «στρατοπέδων» στις τάξεις της ΝΔ. «Δεν προτείνω στρατόπεδα αλλά συγκατοίκηση. Δεν θέλω να υπάρξουν και πάλι τα '-ικος' στην κοινοβουλευτική ομάδα. Φιλοδοξώ να συνθέσω και να εκπροσωπήσουμε όλοι μαζί τη ΝΔ με ενιαίο πολιτικό λόγο», υπογράμμισε.

Κάλεσε δε όλους όλους όσους πιστεύουν στη ΝΔ να λάβουν ενεργά μέρος στην διαδικασία που θα γίνει ενώ σημείωσε ότι «όποιος και να εκλεγεί, νεοδημοκράτης θα είναι και θα τον υπηρετήσουμε».

Καταθέτουν υποψηφιότητες Μητσοτάκης - Τζιτζικώστας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει συγκεντρώσει κι αυτός τις απαιτούμενες υπογραφές γαλάζιων στελεχών και θα τις καταθέσει στη Συγγρού αύριο το πρωί στις 11.

Αύριο επίσης θα καταθέσει τη δική του υποψηφιότητα και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος πριν από λίγο, με ανάρτησή του στο facebook, πρότεινε αφενός να υπάρξει ικανός χρόνος να ακουστούν οι προτάσεις και το σχέδιο του κάθε υποψηφίου Προέδρου για τη Νέα Δημοκρατία και αφετέρου να υιοθετηθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας των φίλων του κόμματος.

Μάχη για να συγκεντρώσει τις 50 αναγκαίες υπογραφές δίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Μου λείπουν έξι υπογραφές αλλά πιστεύω ότι μέχρι αύριο που ολοκληρώνεται η διαδικασία θα τις έχω. Αν χρειάζομαι 1-2 θα τις ζητήσω από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που του περισσεύουν αφού έχει μαζέψει τόσες πολλές», δήλωσε πριν από λίγο στον real.

Την ίδια ώρα, εντείνονται οι πιέσεις προς τον Δημήτρη Αβραμόπουλο για να κατέβει υποψήφιος για αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, αλλά ο ίδιος φαίνεται πως δεν έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις. Ο Επίτροπος Μετανάστευσης βρίσκεται στο εξωτερικό και σε λίγες ώρες φτάνει στην Αθήνα, αλλά μέχρι τώρα δημοσίως δεν έχει αναφερθεί ούτε μία φορά στα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, έχουν πυκνώσει τα ραντεβού γαλάζιων στελεχών με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο πρώην πρωθυπουργός δέχθηκε χθες στο γραφείο του την Όλγα Κεφαλογιάννη και τον Βασίλη Κικίλια, ενώ σήμερα τους υποψηφίους προέδρους, Κυριάκο Μητσοτάκη, Άδωνι Γεωργιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα. Αύριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί και τον Κώστα Καραμανλή προκειμένου να τον ενημερώσει για την υποψηφιότητά του.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v