Ενστάσεις κατέθεσε η πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Η ένσταση υποβλήθηκε με αφορμή την επιθυμία συνηγόρου πολιτικής αγωγής να προβάλει βίντεο με τον Νίκο Πατέλη, πυρηνάρχη της Νίκαιας, να μιλά στα μέλη της τοπικής οργάνωσης. Η συνεδρίαση διεκόπη για μισή ώρα.

Ενστάσεις κατέθεσε η πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Ένσταση κατέθεσε η πολιτική αγωγή για την αδυναμία, ελλείψει των ανάλογων τεχνικών μέσων, προβολής στην αίθουσα του δικαστηρίου των οπτικοακουστικών αποδείξεων που περιλαμβάνει η ογκώδης δικογραφία για τη Χρυσή Αυγή.

Η ένσταση υποβλήθηκε με αφορμή την επιθυμία συνηγόρου πολιτικής αγωγής να προβάλει βίντεο με τον Νίκο Πατέλη, πυρηνάρχη της Νίκαιας, να μιλά στα μέλη της τοπικής οργάνωσης.

Ο συνήγορος ήθελε να υποβάλει σχετικές ερωτήσεις στη Μάγδα Φύσσα.

Η εισαγγελέας της έδρας εξέφρασε τη γνώμη ότι αυτό το υλικό θα πρέπει να προβληθεί την ώρα των αναγνωστέων εγγράφων, ενώ οι μάρτυρες δεν δικαιούνται να κάνουν σχετικά σχόλια καθώς καταθέτουν μόνο για τα γεγονότα που είναι σε γνώση τους.

"Ας προβληθούν μόνο φωτογραφίες κι όχι ήχος", είπε η εισαγγελέας.

Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής: "Είμαστε στα όρια της δίκαιης δίκης, εάν δεν κάνουμε χρήση κατά την κατάθεση μαρτύρων οπτικοακουστικού υλικού που βρίσκεται στη δικογραφία" .

Συνήγορος υπεράσπισης: "Οι μάρτυρες δεν σχολιάζουν αναγνωστέα έγγραφα... δικαστήρια του 1940 δεν θα υπάρξουν εδώ".

Συνήγορος πολιτικής αγωγής: "Ας μαζέψουν κάποιους".

Πρόεδρος: "Δεν θα γίνει σήμερα η χρήση και στην επόμενη συνεδρίαση θα υπάρξει και απόφαση του δικαστηρίου για το θέμα... τότε θα ρωτήσουμε και τη μάρτυρα".

Τελικά η κατάθεση επιχειρήθηκε να συνεχιστεί με την επίδειξη στη μάρτυρα φωτογραφιών κατηγορουμένων που εμπλέκονται στη δολοφονία του γιου της.

Οι συνεχόμενες όμως αντιπαραθέσεις ανάγκασαν την πρόεδρο του δικαστηρίου να διακόψει για μισή ώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v