Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύγκρουση κυβέρνησης - ΝΔ πριν τις προγραμματικές

Πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Αρχικά υπήρξαν εκατέρωθεν αιχμές για το θέμα του χρέους, με την κατάσταση να εκτραχύνεται όταν η Ολγα Γεροβασίλη κατηγόρησε τη ΝΔ ότι βουλευτές της ψήφισαν Χρυσή Αυγή στην ψηφοφορία για το προεδρείο.

Σύγκρουση κυβέρνησης - ΝΔ πριν τις προγραμματικές
Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, λίγο πριν από την έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων στο κοινοβούλιο.

Το «γάντι σήκωσε» η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, παρέθεσε δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και κυβερνητικών στελεχών σχετικά με το θέμα του χρέους.

Όπως επεσήμανε η Σοφία Βούλτεψη, «ο Αλ. Τσίπρας πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου έλεγε πως θα περικόψει το χρέος για να σταματήσει τη λιτότητα. Τώρα λέει ότι θα επιβάλει τη λιτότητα για να περικόψει το χρέος.

Πριν έλεγε "διαγράφουμε το χρέος για να μην πληρώνετε". Σήμερα λέει, "πληρώστε τώρα για να μειώσουμε το χρέος".

Πριν μιλούσε για διαγραφή, σήμερα μιλάει για αναδιάρθρωση. Πριν μιλούσε για διαγραφή χωρίς λιτότητα, σήμερα αποδέχεται τη λιτότητα ως όρο για να ξεκινήσει η συζήτηση».

Η βουλευτής της ΝΔ, αφού έκανε λόγο για «προπαγάνδα του χρέους και απόπειρα φίμωσης της αντιπολίτευσης», κατηγόρησε το Μαξίμου για «σαφή επιδίωξη τον αποπροσανατολισμό από την εφαρμογή των μέτρων του τρίτου μνημονίου».

Κυβέρνηση: Αξιοθρήνητη στάση της ΝΔ

Σε απάντησή της, η κυβερνητική εκπρόσωπος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι βάζει τα μικροπολιτικά της οφέλη πάνω από το συμφέρον του λαού, της κοινωνίας και της οικονομίας.

«Την ώρα που η κυβέρνηση δραστηριοποιείται ενεργά, προκειμένου να δημιουργήσει τις απαιτούμενες συμμαχίες για την επικείμενη διαπραγμάτευση του χρέους, η Νέα Δημοκρατία κάνει ό,τι μπορεί για να υπονομεύσει τη διαπραγμάτευση αυτή», σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη, για να προσθέσει:

«Είναι οι ίδιοι που ως κυβέρνηση χαρακτήριζαν το χρέος διαχειρίσιμο, για να φανούν αρεστοί στους δανειστές μας».

Η ίδια υπογράμμισε ότι «ο λαός έκρινε αυτή την αξιοθρήνητη στάση στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου. Και, δυστυχώς για τη Νέα Δημοκρατία, εξακολουθεί να τη θυμάται».

Βούλτεψη: Κατανοεί κανείς εύκολα την αμηχανία της κυβέρνησης

Άμεση ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, με τη Σοφία Βούλτεψη να δηλώνει:

«Κατανοεί κανείς εύκολα την αμηχανία της κυβέρνησης κάθε φορά που υπενθυμίζουμε τα ψέματα του παρελθόντος».

«Δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία και θυμάται και θα υπενθυμίζει όλα τα παραμύθια με τα οποία παραπλάνησαν τον λαό», τόνισε η Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ, συμπληρώνοντας:

«Επειδή αυτός που δεν θέλει να θυμάται είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τους συμβουλεύουμε να μην επιμείνουν σε επιχειρήματα που παραπέμπουν σε φίμωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Όπως αναφέρει η Λ. Συγγρού, «αν έλεγαν λιγότερα και διάβαζαν περισσότερο, θα έβλεπαν πότε ο λαός δίνει την τελική κρίση του».

«Η αλήθεια ουδέποτε έβλαψε το έθνος, τα ψέματα, όμως, πολλές φορές οδήγησαν την πατρίδα στην καταστροφή», καταλήγει το σχετικό σχόλιο.

Κυβέρνηση: Πολλοί βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν Χρυσή Αυγή

Λίγη ώρα αργότερα, κόντρα ξέσπασε και με αφορμή την ψηφοφορία που αφορούσε στην ανάδειξη του νέου προεδρείου της Βουλής.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε τη «διάσταση μεταξύ λόγων και πράξεων» της ΝΔ ως προς το θέμα της «συναίνεσης», για την οποία επανειλημμένα μιλούσε προεκλογικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Στην πρώτη ομιλία του Προέδρου της Βουλής, πάρα πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επέλεξαν να λείπουν από την αίθουσα. Και υπάρχουν και χειρότερα, ότι πολλοί εξ αυτών επέλεξαν να ψηφίσουν τη Χρυσή Αυγή, αντί να στηρίξουν το συναινετικό προεδρείο», είπε η Όλγα Γεροβασίλη και συνέχισε:

«Σας θυμίζω ότι σε όλη αυτή την προεκλογική περίοδο, η Νέα Δημοκρατία μιλούσε για συναίνεση. Με τη συναίνεση ξεκινούσαν, με τη συναίνεση έκλειναν. Δεν το πιστέψαμε ποτέ και το διατυπώσαμε προς τον ελληνικό λαό ότι δεν το εννοούν. Και σήμερα απεδείχθη η διάσταση μεταξύ λόγων και πράξεων».

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

«Είναι γνωστές οι πρακτικές πόλωσης και φανατισμού που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ», απάντησε στις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου η Λεωφόρος Συγγρού, για να προσθέσει:

«Με τη φαιδρή προβοκάτσια που πρόβαλε η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο».

«Τελικά, την κυβερνητική εκπρόσωπο διέψευσε με την απάντησή του ο νέος Πρόεδρος της Βουλής, κ. Ν. Βούτσης», σημείωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: Real.gr

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v