Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις 22 Νοεμβρίου οι εκλογές για την προεδρεία της ΝΔ

Η πλευρά Μεϊμαράκη ήθελε να γίνουν νωρίτερα οι εκλογές. Ωστόσο οι τρεις άλλοι υποψήφιοι προτιμούσαν το Νοέμβριο λόγω του χρόνου που απαιτείται για την τεχνική προετοιμασία της διαδικασίας. Αν απαιτηθεί δεύτερος γύρος θα υπάρξει στις 29/11.

Στις 22 Νοεμβρίου οι εκλογές για την προεδρεία της ΝΔ

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε ότι η εκλογή για την προεδρεία του κόμματος θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου.

Αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, αυτός θα διεξαχθεί μία εβδομάδα μετά, στις 29 Νοεμβρίου.

Η πλευρά Μεϊμαράκη ήθελε να γίνουν νωρίτερα οι εκλογές, ακόμα και εντός Οκτωβρίου, οι τρεις άλλοι υποψήφιοι (Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης) προτιμούσαν το Νοέμβριο, όπως και τελικά συνέβη, λόγω του χρόνου που απαιτείται για την τεχνική προετοιμασία της διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η 29η Νοεμβρίου είναι η ημερομηνία που είχαν γίνει οι εσωκομματικές εκλογές το 2009, όταν ο Αντώνης Σαμαράς επικράτησε της Ντόρας Μπακογιάννη.


Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Με ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αποφασίστηκε οι εκλογές για την ανάδειξη στο αξίωμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να διεξαχθούν την Κυριακή 22 Νοεμβρίου και τυχόν επαναληπτική ψηφοφορία να γίνει την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

Επίσης, αποφασίστηκε να συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και ώρα 15:00».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v