Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μοσκοβισί: Μετά την αξιολόγηση θα ασχοληθούμε με το χρέος

Ο Πιερ Μοσκοβισί εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετέχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα. Μεγαλύτερη η εμπιστοσύνη ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους θεσμούς. Αναγκαίο να βρεθεί οριστική λύση στην ελληνική κρίση.

Μοσκοβισί: Μετά την αξιολόγηση θα ασχοληθούμε με το χρέος

Οι θεσμοί θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα του ελληνικού χρέους μετά την πρώτη αξιολόγηση του πρώτου προγράμματος, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά Θέματα, Πιερ Μοσκοβισί. 

«Θα πρέπει να ασχοληθούμε με αυτό μετά τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, όταν θα έχουμε την πρώτη αξιολόγηση του χρέους, όταν θα έχουν εφαρμοστεί οι προαπαιτούμενες δράσεις, όταν θα ψηφιστούν νέες προαπαιτούμενες δράσεις και αν το πρόγραμμα αυτό είναι σε τροχιά. Τότε μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια ήπια αναδιάρθρωση (reprofiling)», ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί.

Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετέχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα. «Πιστεύω ότι το ΔΝΤ θα είναι εκεί, ελπίζω ότι το ΔΝΤ θα είναι εκεί και είναι αναγκαίο το ΔΝΤ να είναι μαζί μας», σημείωσε. «Πρέπει να βρούμε μια οριστική λύση σε αυτή την ελληνική κρίση ώστε να μην αποτελεί απειλή για την ακεραιότητα του ευρώ», τόνισε.

Όσον αφορά τη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Μοσκοβισί υποστήριξε πως τώρα υπάρχει ένα αίσθημα κοινής ευθύνης και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη ανάμεσα στις δύο πλευρές.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v