Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο αίτημα στη Βουλή για άρση της ασυλίας Μιχαλολιάκου

Η άρση ασυλίας του Ν. Μιχαλολιάκου ζητείται εξαιτίας ηχογραφημένων συνομιλιών κατά τις οποίες ο κ. Μιχαλολιάκος εμφανίζεται να κάνει απειλητικές και απαξιωτικές αναφορές για πρόσωπα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, πολιτικών κ.α.

Νέο αίτημα στη Βουλή για άρση της ασυλίας Μιχαλολιάκου

Νέο αίτημα για άρση της ασυλίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου απευθύνει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή.

Αυτή τη φορά, η άρση ασυλίας του κατηγορούμενου , ως έχοντα ηγετικό ρόλο σε εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής ζητείται εξαιτίας ηχογραφημένων συνομιλιών κατά τις οποίες ο κ. Μιχαλολιάκος εμφανίζεται να κάνει απειλητικές και απαξιωτικές αναφορές για πρόσωπα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, πολιτικών κ.α. Αφορμή για τις αναφορές αυτές αποτελεί η έντονη κριτική που ασκήθηκε ως προς τις εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί αφορά ηχογραφημένες συνομιλίες (3.9.2011) που είχε ο κ. Μιχαλολιάκος, με άτομα του γραφείου της Χ.Α. στην Ανατολική Αττική. Κατά τις συνομιλίες αυτές υπήρχαν απειλητικές και απαξιωτικές αναφορές, αλλά και αναφορές με υπονοούμενα σε βάρος ανθρώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και κατά άλλων προσώπων (πολιτικών, δημοσιογράφων, κ.λπ.).

Σύμφωνα με το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που έχει η Εισαγγελία ο αρχηγός της Χ.Α. έλεγε, μεταξύ των άλλων, ότι «αν χρειαστεί θα λερώσουμε τα χέρια μας», «έχουμε σκοπό και στόχο, γιατί ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή είναι στο πλευρό μας, αλλιώς θα τους σπάγαμε τα κεφάλια. Το λέω και να το μεταφέρετε το μήνυμα», «να ντρέπονται και να φοβούνται αυτοί γιατί υπάρχουν χρυσαυγίτες».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v