Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συναγερμός λόγω Νικολόπουλου στους ΑΝΕΛ

Την αυτόνομη πορεία του ανακοινώνει σήμερα ο Νίκος Νικολόπουλος. Η δυσφορία του για τη μη αξιοποίησή του και τα σχέδιά του για την επόμενη μέρα. Η ψηφοφορία στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ και ο... Τζιτζικώστας.

Συναγερμός λόγω Νικολόπουλου στους ΑΝΕΛ

«Είναι οριστικό! Αποφασίσαμε την αυτόνομη πορεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος. Αύριο στις 12.00 περισσότερα...». Με αυτή την ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter χθες το βράδυ, ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος επιβεβαίωσε τις αποστάσεις που έχει αποφασίσει να κρατήσει από την κυβερνητική πολιτική.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει, σήμερα θα παρουσιάσει τη «νέα αυτόνομη και αδέσμευτη πορεία του», σε συνέχεια της χθεσινής συνδιάσκεψης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος του οποίου ηγείται και που αποφάσισε στις επόμενες εκλογές να κατέβει αυτόνομο.

Σύμφωνα με ορισμένες φήμες, ο κ. Νικολόπουλος σκέφτεται ακόμα και την ανεξαρτητοποίησή του από το κόμμα των ΑΝΕΛ, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι να παραμείνει, ως συνεργαζόμενος, στο κόμμα του Πάνου Καμμένου και κατά περίπτωση να υπερψηφίζει ή να καταψηφίζει τα νομοσχέδια που έρχονται στη Βουλή.

Ο Νίκος Νικολόπουλος φέρεται δυσαρεστημένος από τη μη αξιοποίησή του σε κάποια κυβερνητική θέση (αρνήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας), ή σε θέση αντιπροέδρου της Βουλής (δεν δικαιούνται οι ΑΝΕΛ λόγω της σειράς με την οποία μπήκαν στη Βουλή), αν και ο ίδιος το διαψεύδει.

Όπως και να 'χει, με την απόφαση που έχει λάβει να ακολουθήσει τον δικό του, ξεχωριστό δρόμο, ενδιαφέρον παρουσιάζει ποια θα είναι η τελική στάση του στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα την Παρασκευή, ενώ δεδομένο πλέον θεωρείται ότι η πλειοψηφία της συγκυβέρνησης μετρά πλέον έναν βουλευτή λιγότερο (από 155 σε 154), έστω κατά περίπτωση.

«Δεν προσκύνησα»

Ο κ. Νικολόπουλος μιλά για «νέα πορεία του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, στη Βουλή και στην κοινωνία, χωρίς αποχρωματισμούς και συμβιβασμούς, χωρίς εκπτώσεις και παραλλαγές». Παράλληλα, διαμηνύει ότι «εδώ δεν προσκύνησα τον Καραμανλή και τον Σαμαρά, θα προσκυνήσω τον Τσίπρα και τον Καμμένο;», με σαφές το στίγμα του για το επόμενο διάστημα.

Από τους ΑΝΕΛ, δεν υπάρχει κανένα σχόλιο για τον κ. Νικολόπουλο, θεωρούν ότι δεν υφίσταται πρόβλημα στο κόμμα τους και αναμένουν τις κινήσεις του βουλευτή.

Την ίδια ώρα, στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί ευρέως η φήμη ότι ο κ. Νικολόπουλος, με τον μηχανισμό του στην Αχαΐα, δίνει αγώνα υπέρ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα για την αρχηγία της ΝΔ. Όπως άλλωστε είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο κ. Τζιτζικώστας μπορεί να φέρει την ανανέωση που χρειάζεται ο χώρος.

Στο πλαίσιο αυτό, εφόσον εκλεγεί ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στη θέση του προέδρου του κόμματος, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η επιστροφή του κ. Νικολόπουλου στη ΝΔ. Και ο ίδιος εξάλλου δεν έχει αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Όπως έχει πει, εκείνος πήρε τη δάδα που πέταξε ο Αντώνης Σαμαράς και την έκανε σύμβολο στη δική του πολιτική κίνηση, αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι ποτέ δεν αποξενώθηκε απ' τον ευρύτερο χώρο της παράταξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v