Με την κατάθεση φίλου του Π. Φύσσα συνεχίζεται η δίκη της ΧΑ

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στηλιτεύουν την απόφαση της έδρας να απορρίψει το αίτημά της για προβολή και αξιοποίηση του συγκλονιστικού οπτικοακουστικού υλικού της δικογραφίας. Το ξέσπασμα της μητέρας του Π. Φύσσα και η κατάθεση του Π. Σεϊρλή.

Με την κατάθεση φίλου του Π. Φύσσα συνεχίζεται η δίκη της ΧΑ

Την καταγγελία ότι δυσχεραίνεται η σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης υπέβαλαν σήμερα εγγράφως στο δικαστήριο συλλήβδην οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, στηλιτεύοντας την απόφαση της έδρας να απορρίψει το αίτημά της για προβολή και αξιοποίηση του συγκλονιστικού οπτικοακουστικού υλικού της δικογραφίας.

«Κλονίζονται» -τονίζουν οι συνήγοροι των θυμάτων– «οι απαιτούμενες εγγυήσεις για ομαλή εξέλιξη της δίκης και εμποδίζεται η βαθύτερη έρευνα για διερεύνηση της υπόθεσης».

Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο υλικό περιλαμβάνει και συγκεντρώσεις χρυσαυγιτών, όπου πρωτοκλασάτα στελέχη αλλά και βουλευτές επιδίδονται σε προπαγάνδα μίσους κατά αλλοδαπών και όχι μόνο, ενώ κάνουν και προγραμματισμό για βίαιες επιθέσεις σε βάρος πολιτών που "ενοχλούσαν" με την αντιφασιστική συμπεριφορά τους.

Συγκίνηση προκάλεσε για άλλη μία φορά σήμερα στο ακροατήριο μια παρέμβαση-ξέσπασμα της μητέρας του Παυλου Φύσσα, η οποία ζήτησε σε κάποια στιγμή από την πρόεδρο του δικαστηρίου να μην αποκαλείται το παιδί της (από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων) "θανόντας".

Μάγδα Φύσσα: "Όχι άλλη φορά θανόντας, είναι δολοφονημένος, σας παρακαλώ πολύ".

Η δίκη συνεχίστηκε με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του Παύλου Σεϊρλή, φίλου του Παύλου Φύσσα, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης από τους χρυσαγίτες που κατέληξε στην εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, από τον Γ. Ρουπακιά.

Ερώτηση υπεράσπισης: "Ενας δολοφόνος επαγγελματίας, όπως τον χαρακτηρίζετε, θα κατέβαινε αντίθετα την οδό με κίνδυνο να εγκλωβιστεί, θα κατέβαινε με μαχαίρι εναντίον ενός πιο εύρωστου άντρα; Αποκλείεται το γεγονός να ξεκίνησε τυχαία η συμπλοκή;"

Πρόεδρος: "Προχωρήστε σε άλλη ερώτηση".

Συν. υπερ.: "Πώς εσείς δύο χρόνια μετά βλέπετε το ότι ένας επαγγελματίας δολοφόνος έπληξε το θύμα και στον μηρό;"

Παύλος Σεϊρλής: "Ήθελε να χτυπήσει τη μηριαία αρτηρία".

Συν: "Είχε καταναλώσει αρκετό αλκοόλ ο Π. Φύσσας;"

Σεϊρλής: "Οχι, ήταν νηφάλιος".

Συν: "Καταλάβαινε τον κίνδυνο;".

Μάρτυρας : "Για να ξεκινήσει να τρέχει...".

Συν: "Οταν πληροφορηθήκατε ότι ο Παύλος κατέληξε, το ανακοινώσατε δυνατά ,όταν ήσαστε όλοι μαζί στο κρατητήριο; Ο Ρουπακιάς τι έκανε;"

Μάρτυρας: "Ναι, το είπα δυνατά. Ο Ρουπακιάς σηκώθηκε και χτύπησε την πόρτα για να τον πάρουν από εκεί".

Στη συνέχεια της κατάθεσής του ο μάρτυρας υποστήριξε ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι μάρτυρες της υπόθεσης δέχτηκαν απειλές πριν την έναρξη της δίκης.

Επανέλαβε δε την πεποίθησή του ότι πίσω από την οργανωμένη επίθεση σε βάρος του Π. Φύσσα βρισκόταν ο βουλευτής της Χ.Α. Ιωαν. Λαγός, που έδωσε την εντολή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v