Στα 84-88 λεπτά το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης

Δεν αποκλείεται οι τιμές αυτές να είναι προσωρινές, καθώς για ακόμη μία φορά η χειμερινή περίοδος ξεκινά χωρίς να έχουν ληφθεί αποφάσεις που αφορούν στο σύνολο του πληθυσμού.

Στα 84-88 λεπτά το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης
Με τον ειδικό φόρο που ίσχυε πέρυσι, δηλαδή 230 ευρώ στα χίλια λίτρα, ή 23 λεπτά στο λίτρο, εκτελωνίζεται από το πρωί το πετρέλαιο θέρμανσης. Έτσι, η τιμή λιανικής διαμορφώνεται σε 84-88 λεπτά το λίτρο, ενώ ακριβότερα κοστίζει για απομακρυσμένες περιοχές, λόγω αυξημένων μεταφορικών.

Ωστόσο δεν αποκλείεται οι τιμές αυτές να είναι προσωρινές, καθώς για ακόμη μία φορά η χειμερινή περίοδος ξεκινά χωρίς να έχουν ληφθεί αποφάσεις που αφορούν στο σύνολο του πληθυσμού.

Ο αρμόδιος υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης έχει αφήσει να εννοηθεί ότι μελετώνται εναλλακτικά, μείωση του ειδικού φόρου με κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης (σχετική πρόταση έχουν κάνει και οι βενζινοπώλες), όπως και παρεμβάσεις στο επίδομα. Μείωση στο μισό, είτε αυστηροποίηση των όρων για τον καθορισμό των δικαιούχων.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, οι τελικές αποφάσεις για τον ειδικό φόρο που θα ισχύσει στο πετρέλαιο θέρμανσης, όπως και για το ύψος του επιδόματος και τους δικαιούχους του, δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν και μέσα στην ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v