Πράσινο φως ΤΑΠΙΛΤΑΤ στην αποχώρηση των εργαζομένων Alpha

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Προσωπικού της Alpha Bank, το ΔΣ του Ταμείου έκρινε ως νόμιμες τις απαιτήσεις των Συλλόγων Εργαζομένων. Αναθέτει την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης για την κατανομή της περιουσίας.

Πράσινο φως ΤΑΠΙΛΤΑΤ στην αποχώρηση των εργαζομένων Alpha

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΠΙΛΤΑΤ στη συνεδρίασή του στις 13 Οκτωβρίου 2015 ενέκρινε ως νόμιμες τις αιτήσεις του Συλλόγου μας αλλά και των άλλων Συλλόγων Εργαζομένων με θέμα την ομαδική αποχώρησή μας από το Ταμείο με επιστροφή όλων των ασφαλιστικών εισφορών (3% και 4%) σύμφωνα με το καταστατικό του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων της Alpha Bank.

«Για τον σκοπό αυτό», συμπληρώνει, «το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΠΙΛΤΑΤ πήρε απόφαση για την εκπόνηση ειδικής αναλογιστικής μελέτης που θα αποτυπώνει την κατανομή της περιουσίας του Ταμείου στους Συλλόγους μέλη και ξεχωριστά σε κάθε ασφαλισμένο.

Εν τω μεταξύ μπορεί το κάθε μέλος του ΤΑΠΙΛΤΑΤ να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Ταμείου (www.tapiltat.gr) για επικαιροποίηση των στοιχείων του, ώστε να γνωρίζει κάθε στιγμή τις καταβληθείσες εισφορές του (ατομικές και εργοδοτικές)».

Οι «παρεμβάσεις»

Σύμφωνα με το Σωματείο, «το Ταμείο είναι πάνοπλο στο θέμα της διατήρησης της αυτονομίας με γνωμοδοτήσεις των Γ. Κατρούγκαλου και Α. Πετρόπουλου (φυσιογνωμία Ταμείου και προσφυγή κατά του PSI)».

«Όμως αυτό», συμπληρώνει «δεν σημαίνει τίποτα, αφού δυστυχώς οι γνωστοί σας πρώην συνδικαλιστές της Ιονικής, με συνεχείς παρεμβάσεις τους, έφθασαν στο σημείο να παρακαλούν τους αρμόδιους υπουργούς να νομοθετήσουν προκειμένου η κυβέρνηση να παρέμβει με νομοθετικό πραξικόπημα για να υφαρπάξει τις εισφορές των μελών μας και να εντάξει το ΤΑΠΙΛΤΑΤ στο ΕΤΕΑ, όπου ισχύει η ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος, με στόχο όλοι οι εργαζόμενοι και νέοι συνταξιούχοι να χάσουν τα χρήματά τους!».

Όπως αναφέρεται, «τα χρήματα που προέρχονται από τις εισφορές των μελών μας πρέπει να αποδοθούν στους ίδιους και όχι στα ελλείμματα της Γενικής Κυβέρνησης ή ασφαλιστικών προγραμμάτων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v