Αποπομπή Σαββαΐδου αποφάσισε η κυβέρνηση

Με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου προωθείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η αποπομπή της Κατερίνας Σαββαΐδου από τη ΓΓΔΕ. Η τελευταία είχε αρνηθεί να παρατηθεί και να «διευκολύνει» την κυβέρνηση, όπως της ζητήθηκε. Αναμένεται δήλωση Γεροβασίλη.

Αποπομπή Σαββαΐδου αποφάσισε η κυβέρνηση

Εκτός Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων τίθεται η Κατερίνα Σαββαΐδου από το Υπουργικό Συμβούλιο. Αφορμή οι δικαστικές εμπλοκές της αναφορικά με αποφάσεις που έχει λάβει ως επικεφαλής της ΓΓΔΕ. Κυβερνητική πηγή υποστήριξε ότι θα υπάρξει Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για το θέμα, δεδομένου ότι το γεγονός πως κατηγορείται για πλημμέλημα δίνει στην κυβέρνηση αυτή τη δυνατότητα. Για το θέμα αναμένεται να κάνει επίσημη δήλωση η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.

Υπενθυμίζεται ότι η Κατερίνα Σαββαΐδου αρνήθηκε να παραιτηθεί, παρά το γεγονός ότι της ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό. Εδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα μακροσκελή ανακοίνωση με την οποία περιέγραφε τις επίμαχες αποφάσεις. Η πρώτη αφορά την παράταση στην πληρωμή τηλεοπτικών φόρων, για την οποία διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος. Η δεύτερη, την επανεξέταση προστίμου 78 εκατ. ευρώ σε επιχείρηση, για την οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v