Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντομπρόβσκις: Δεν πρέπει να υπάρχουν δογματισμοί

Υπάρχει ξεκάθαρη δέσμευση να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΕ. Η ανάπτυξη θα έλθει μέσα από την πιστή τήρηση του προγράμματος, δήλωσε ο ίδιος μετά τη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα. Οι δύο άνδρες συζήτησαν ακόμη για τη χρηματοδότηση της χώρας και την απορρόφηση κονδυλίων.

Ντομπρόβσκις: Δεν πρέπει να υπάρχουν δογματισμοί

Όσο πιο πιστά τηρήσει η Ελλάδα το πρόγραμμα, τόσο γρηγορότερα θα έλθει η ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα θα δοθεί και ένα θετικό σήμα στον ελληνικό λαό αλλά και στους επενδυτές, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ο κ. Ντομπρόβσκις χαρακτήρισε τη συνάντηση ως ιδιαίτερα θετική και εποικοδομητική.

Ανέφερε ότι με τον Α. Τσίπρα συζήτησε τη χρηματοδότηση της χώρας από τον ESM, την επιτάχυνση της απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων και την τεχνική βοήθεια προς τη χώρα για την υλοποίηση του προγράμματος.

Σε ό,τι αφορά στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι πρέπει να γίνει μετά την πρώτη αξιολόγηση, έως τις 15 Νοεμβρίου, και πάντως οπωσδήποτε πριν το τέλος του έτους. Υπογράμμισε ότι έλαβε την ξεκάθαρη δέσμευση του Πρωθυπουργού για πιστή τήρηση των δεσμεύσεων.

Επίσης, ο κ. Ντομπρόβσκις είπε ότι συζήτησε και το Προσφυγικό με τον πρωθυπουργό, καθώς και την επίπτωσή του στους κρατικούς προϋπολογισμούς, αναφέροντας, τέλος, τη συμφωνία για την εκταμίευση έκτακτης βοήθειας ύψους 5,9 εκατ. ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έγραψε στο twitter ότι υπάρχει ξεκάθαρη δέσμευση να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η Ελλάδα σηκώνει πολύ βάρος σε σχέση με το προσφυγικό και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και από την ΕΕ και από τους θεσμούς.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα πολιτικής σταθερότητας για την εφαρμογή του προγράμματος, σημειώνοντας ότι ορισμένα μέτρα, όπως τα «κόκκινα δάνεια», πλήττουν την κοινωνική συνοχή και επιβαρύνουν τις αντοχές της κοινωνίας.

Σύμφωνα, πάντα, με τους ίδιους κυβερνητικούς κύκλους, ο κ. Ντομπρόβσκις από την πλευρά του είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δογματισμοί και εξέφρασε την πεποίθησή του για τη δυνατότητα εξεύρεσης κοινού τόπου μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.


Real.gr ΝΤΟΠΜΠΡΟΒΣΚΙΣ ΜΑΞΙΜΟΥ από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v