Ντομπρόβσκις-Στουρνάρας: Εντός του 2015 η ανακεφαλαιοποίηση

Αυτό που έχει συμφωνηθεί από όλους είναι ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους, τόνισαν ο κεντρικός τραπεζίτης και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Οι τράπεζες, τα προβλήματα ρευστότητας στην αγορά και οι προοπτικές της οικονομίας στο επίκεντρο του ραντεβού.

Ντομπρόβσκις-Στουρνάρας: Εντός του 2015 η ανακεφαλαιοποίηση

Η Ελλάδα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της έως τα τέλη του έτους, τόνισαν ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις και ο Ελληνας κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντησή τους στην ΤτΕ

Το ραντεβού με τον Ελληνα κεντρικό τραπεζίτη ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί.

"Ολοι συμφωνούμε να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως τα τέλη του έτους", τόνισε μετά τη συνάντηση ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν. 

Ο Γιάννης Στουρνάρας με τη σειρά του τόνισε: "Είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε τον φίλο αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Valdis Dombrovskis και να έχουμε μια εκτενή συζήτηση γύρω από θέματα που απασχολούν κυρίως το τραπεζικό σύστημα, τα θέματα που έχουμε μπροστά μας, όπως η ανακεφαλαιοποίηση, η κατάσταση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, αλλά μιλήσαμε και για άλλα θέματα, όπως ποιες είναι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Είχαμε μια καλή ανταλλαγή απόψεων, αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερα να σας τα πει και ο ίδιος.

Θα ήθελα απλώς να προσθέσω ότι είναι μια καλή συγκυρία που όλοι συμφωνούμε, ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να τελειώσει μέχρι το τέλος του παρόντος έτους".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν μπορεί να γίνει προσπάθεια αποσύνδεσης της ανακεφαλαιοποίησης με την αξιολόγηση, δεδομένου ότι εάν καθυστερήσει η αξιολόγηση, υπάρχει κίνδυνος να πάμε στο νέο καθεστώς από 1η Ιανουαρίου, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «όσον αφορά εμάς αλλά νομίζω και τον κ. αντιπρόεδρο, αυτό που έχει συμφωνηθεί από όλους, όπως είπα πριν, είναι ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό έχει σημασία".


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v