Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Mannesmann η πρώτη εργολαβία για σωλήνες του ΤΑP

Την προμήθεια σωλήνων για τα πρώτα 270 χιλιόμετρα του επίγειου τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑP ανέθεσε η διαχειρίστρια εταιρεία στην Salzgitter Mannesmann International. Το συμβόλαιο αφορά 170.000 τόνους σωλήνων.

Στην Mannesmann η πρώτη εργολαβία για σωλήνες του ΤΑP

Στη γερμανική Salzgitter Mannesmann International GmbH ανέθεσε η εταιρεία διαχείρισης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, την προμήθεια σωλήνων 48 ιντσών για 270 χιλιόμετρα του επίγειου τμήματος και στροφών (σωλήνες σε καμπύλες) 36 ιντσών για το υποθαλάσσιο τμήμα μεταξύ Αλβανίας και Ιταλίας.

Πρόκειται για μία από τις εργολαβίες προμήθειας σωλήνων που θα αναθέσει η εταιρεία διαχείρισης του ΤΑΡ, τομέα για τον οποίο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και ελληνικά σωληνουργεία.

Το συμβόλαιο αφορά περίπου 170.000 τόνους σωλήνων.

Η ανάθεση της προμήθειας σωλήνων 36 ιντσών για το υποθαλλάσιο τμήμα του αγωγού θα δημοσιοποιηθεί αργότερα σε διαφορετική ανακοίνωση.

«Θα ήθελα να συγχαρώ την Salzgitter Mannesmann International για την επιτυχημένη προσφορά και να ευχαριστήσω όλες τις εταιρείες που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό. Ο TAP έχει υιοθετήσει μια αυστηρή διαδικασία επιλογής σε αυτόν τον γύρο ανάθεσης συμβάσεων και θα συνεχίσει να το κάνει», ανέφερε ο Ian Bradshaw, managing director του TAP.

«Ο TAP σχεδιάζει να αναθέσει και άλλες μεγάλες συμβάσεις ως το τέλος του έτους. Αυτό θα επιτρέψει να αρχίσει η κατασκευή του αγωγού στην Ελλάδα, στην Αλβανία και στην Ιταλία το 2016, όπως έχει προγραμματιστεί» πρόσθεσε.

Η Salzgitter Mannesmann International GmbH ανήκει στον όμιλο Salzgitter AG Group, που ιδρύθηκε το 1859. Το 2014 κατέγραψε πωλήσεις 9 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v