Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φέσσας: Χρειαζόμαστε τσουνάμι επενδύσεων για να ανακάμψουμε

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ έθεσε προς τον Ζ. Κ. Γιούνκερ τέσσερις προτεραιότητες για την προ΄σελκυση παραγωγικών επενδύσεων. Η τεράστια αποεπένδυση που έχει συμβεί δεν θα ανατραπεί με ημίμετρα ή με νέα επιδρομή φόρων, τόνισε ο κ. Φέσσας.

Φέσσας: Χρειαζόμαστε τσουνάμι επενδύσεων για να ανακάμψουμε
Ατζέντα τεσσάρων σημείων για τη σταθεροποίηση και ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας, έθεσε στον Πρόεδρο κ. Jean-Claude Juncker, και τον Αντιπρόεδρο και Επίτροπο για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, κ. Valdis Dobrovskis, σε κατ' ιδίαν συναντήσεις που είχε μαζί τους σήμερα, Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015, στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, θίγοντας το μείζον ζήτημα της βαθιάς αποεπένδυσης που έχει υποστεί λόγω ύφεσης η Ελληνική οικονομία και των διαρθρωτικών προβλημάτων που αποτρέπουν σήμερα την προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ έθεσε τις ακόλουθες προτεραιότητες:

• Διαμόρφωση μιας νέας γενιάς επενδυτικών και φορολογικών κινήτρων και εργαλείων με αξιοποίηση των καλύτερων ευρωπαϊκών πρακτικών, ως αντίβαρο στον υφεσιακό χαρακτήρα του νέου προγράμματος.

• Ταχεία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με σαφή διασφάλιση του ιδιωτικού τους χαρακτήρα, άρση όλων των κεφαλαιακών ελέγχων για τα εταιρικά κεφάλαια και αποτελεσματική διαχείριση των κόκκινων δανείων (NPLs).

Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων με άξονες:
 Εξορθολογισμό του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανική παραγωγή και την εξαίρεση της Ελλάδας λόγω καθίζησης του ελληνικού ΑΕΠ από τις υποχρεώσεις για τις εκπομπές CO2 για τη χώρα μας.
 Ηλεκτρονικές συναλλαγές παντού για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της υπερφορολόγησης.
 Μείωση του μη μισθολογικού κόστους στη μισθωτή απασχόληση.

• Δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου Μεταρρυθμίσεων με τη συνεργασία της Κυβέρνησης, των Κοινωνικών Εταίρων και της νεοσύστατης Υπηρεσίας Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS) με στόχο την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νέου προγράμματος.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας τόνισε τα εξής: «Η τεράστια αποεπένδυση που έχει συμβεί στην Ελληνική οικονομία τα χρόνια της ύφεσης δεν θα ανατραπεί με ημίμετρα ή με νέα επιδρομή φόρων και εισφορών στις επιχειρήσεις και τη μισθωτή εργασία.

Στις συναντήσεις που είχαμε με τον Πρόεδρο Γιούνκερ και τον Επίτροπο Ντομπρόφσκις αναδείξαμε τη σημασία της σταθερότητας και της νομικής ασφάλειας που ζητούν οι επενδυτές για να έρθουν στη χώρα μας, αλλά και την ανάγκη να υπάρξει μια νέα πολιτική φορολογικών κυρίως κινήτρων υπέρ των παραγωγικών επενδύσεων, καθώς και άμεσα μέτρα που θα συμβάλουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων ως προς το φορολογικό, ασφαλιστικό και ενεργειακό τους κόστος.»

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v