Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παίζει... ΚΙΝΟ η κυβέρνηση με τα προαπαιτούμενα

Εξετάζεται να επιβληθεί ένας φόρος 5 ή 10 λεπτών σε κάθε στήλη που παίζεται σε τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ, για να μην επιβληθεί ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Πώς αντιδρούν κύκλοι της αγοράς παιγνίων.

Παίζει... ΚΙΝΟ η κυβέρνηση με τα προαπαιτούμενα

Το ενδεχόμενο επιβολής ενός τέλους στα τυχερά παιχνίδια, μέσω του οποίου θα καλυφθούν τα ισοδύναμα που απαιτούνται για την κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση, εξετάζει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τέλος αυτό (ή φόρος, ή όπως αλλιώς βαπτιστεί) θα επιβάλλεται σε κάθε στήλη των παικτών στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Για παράδειγμα, σε κάθε στήλη ή δελτίο ΚΙΝΟ, ΠΡΟ ΠΟ, Τζόκερ, ΛΟΤΤΟ θα υπάρχει μια επιβάρυνση της τάξης των 5 ή δέκα λεπτών, ώστε να συγκεντρωθούν τα 268 εκατ. ευρώ για να μην ισχύσει ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Οι αποφάσεις δεν έχουν λάβει τελική μορφή καθώς εξετάζονται ενδεχόμενα τεχνικά προβλήματα, αλλά αναμένεται να οριστικοποιηθούν έως το τέλος της εβδομάδας.

Κύκλοι της αγοράς παιγνίων επισημαίνουν πάντως πως η σχετική πρόβλεψη πέραν του γεγονότος πως αντικρούει τη σύμβαση παραχώρησης που έχει υπογράψει ο ΟΠΑΠ στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης, πλήττει και περίπου 4.500 οικογένειες πρακτόρων του οργανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v