Σπάει όλα τα ρεκόρ ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι πολύ κοντά σ’ ένα βαθμολογικό ρεκόρ που θα τους φέρει στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας στην επόμενη κλήρωση του Champions League. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις. Τα ιστορικά χαμηλά για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

  • του Γιώργου Σπανουδάκη
Σπάει όλα τα ρεκόρ ο Ολυμπιακός

Ιστορικό ρεκόρ για τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία της UEFA, αφού για πρώτη φορά οι «ερυθρόλευκοι» ξεπέρασαν τους 70.000 πόντους και φλερτάρτουν με την πρώτη 20αδα.

Συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι» έπιασαν τους 70.740 βαθμούς στην κατάταξη των ομάδων, στην οποία εμφανίζεται το σύνολο των βαθμών που έχει ο κάθε σύλλογος από την πορεία του στα κύπελλα Ευρώπης την τελευταία πενταετία.

Ο Ολυμπιακός είναι στην 21η θέση, πάνω από ομάδες όπως η Μίλαν, ενώ εάν καταφέρει να προκριθεί στους «16» τότε θα κάνει νέο ιστορικό ρεκόρ πάνω από τους 75.000 πόντους!

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η εξέλιξη είναι πολύ πιθανό να φέρει τους Πειραιώτες στην επόμενη κλήρωση του Champions League (εάν φυσικά βρεθούν στους ομίλους) στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας.

Ο Ολυμπιακός εάν κατακτήσει το φετινό Πρωτάθλημα, θα περιμένει να δει εάν ο κάτοχος του Europa League είναι στο Champions League της επόμενης περιόδου. Σε αυτή την περίπτωση θα περάσει απ’ ευθείας. Σε αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθεί να περάσει από τις συμπληγάδες πέτρες των προκριματικών, όπου θα είναι στο γκρουπ των Πρωταθλητών και θα είναι φυσικά στους ισχυρούς!

Την ίδια ώρα οι άλλες ελληνικές ομάδες παρακολουθούν από μακριά.O ΠΑΟΚ είναι 58ος, Παναθηναϊκός και Αστέρας στην 117η θέση, ο Ατρόμητος στο 143 και η ΑΕΚ (που δεν παίζει Ευρώπη εδώ και καιρό) στο Νο 192.

Η πρώτη 10αδα στη συγκομιδη βαθμών φέτος

1. Ζενίτ 13.500
2. Ρεάλ 12.614
3. Μπαρτσελόνα 12.614
4. Πόρτο 12.232
5. Μπάγερν 11.371
6. Μπενφίκα 11.232
7. Μάν. Σίτι 11.200
8. Γιουβέντους 11.100
9. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 10.880
10. Ατλέτικο Μ. 10.614

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο