Ντάισελμπλουμ: Δεν θα αποφασίσουμε σήμερα για τη δόση

Εγινε πολλή δουλειά στις μεταρρυθμίσεις, στα prior actions και στις τράπεζες, αλλά υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να γίνουν, τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup. Θα ακούσω πρώτα τι έχει να πει η Κομισιόν, συμπλήρωσε.

Ντάισελμπλουμ: Δεν θα αποφασίσουμε σήμερα για τη δόση

Το Eurogroup δεν θα λάβει καμία απόφαση τη Δευτέρα για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών.

«Τα 2 δισ. ευρώ θα καταβληθούν μόνο ότι δώσουν το πράσινο φως οι θεσμοί και πουν ότι όλες οι συμφωνηθείσες δράσεις έχουν προχωρήσει και έχουν εφαρμοστεί» ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup. 

Εγινε πολλή δουλειά στις μεταρρυθμίσεις, στα prior actions και στις τράπεζες, αλλά υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να γίνουν, συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Eurogroup. Θα ακούσω πρώτα τι έχει να πει η Κομισιόν, συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, τόνισε ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος. Πρέπει να ολοκληρώσουμε την πρώτη ομάδα προαπαιτουμένων και να δούμε τις μεταρρυθμίσεις στο θέμα της διακυβέρνησης των τραπεζών. Βασική προτεραιότητα είναι να μη διασαλευτεί η πορεία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v