Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς αποτέλεσμα οι τριμερείς με Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες και ΤΡΙΚΚΗ

Το Υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι θα ενεργοποιήσει άμεσα τις εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες με στόχο την προστασία των εργαζομένων στις δυο εταιρίες και την αποκατάσταση της νομιμότητας στις εργασιακές σχέσεις.

Χωρίς αποτέλεσμα οι τριμερείς με Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες και ΤΡΙΚΚΗ

Σήμερα 11 Νοεμβρίου 2015, είχε οριστεί Τριμερής – Συμφιλιωτική διαδικασία μεταξύ των εργαζομένων, των εκπροσώπων της επιχείρησης Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες Α.Ε και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη.

Η πλευρά της εργοδοσίας δεν παρουσιάστηκε. Οι καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί από την πλευρά των εργαζομένων (απλήρωτη εργασία, μη καταβολή δεδουλευμένων, παράβαση των κανόνων υγείας και ασφάλειας, απολύσεις κλπ) δεν μπορούν να μείνουν χωρίς απάντηση.

Μετά την αποτυχία της τριμερούς διαδικασίας το Υπουργείο θα ενεργοποιήσει άμεσα τις εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες με στόχο την προστασία των εργαζομένων και την αποκατάσταση της νομιμότητας στις εργασιακές σχέσεις.

Εν τω μεταξύ, σήμερα είχε οριστεί και Τριμερής – Συμφιλιωτική διαδικασία μεταξύ των εργαζομένων, της συνεταιριστικής επιχείρησης ΤΡΙΚΚΗ και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη.

Η εργοδοσία προσήλθε, κατέθεσε υπόμνημα και αρνούμενη να συζητήσει αποχώρησε, προσβάλλοντας την διαδικασία, τους εργαζομένους και το Υπουργείο Εργασίας.

Τονίζουμε ότι το Υπουργείο θα ενεργοποιήσει άμεσα τις εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για να προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων, προειδοποιεί παράλληλα την επιχείρηση να μην προβεί σε καμμία απόλυση ή μεταβολή των συμβάσεων των εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v