Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκουρλέτης: Προωθούνται οι διαδικασίες για τον TAP

«Εφικτή» είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών και η μετάβαση στις επόμενες φάσεις του έργου, σύμφωνα τόσο με τον Πάνο Σκουρλέτη όσο και με την Trans Adriatic Pipeline. Η κατασκευή στο ελληνικό τμήμα θα προχωρήσει βάσει του χρονοδιαγράμματος.

Σκουρλέτης: Προωθούνται οι διαδικασίες για τον TAP

Με εκπροσώπους της Trans Adriatic Pipeline συναντήθηκε την Πέμπτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, με τους οποίους συζήτησε σχετικά με την προώθηση των διαδικασιών του TAP.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο ότι είναι πλέον εφικτή η επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να εξελιχθεί ομαλά η μετάβαση στις επόμενες φάσεις του έργου και να ξεκινήσει η κατασκευή του στο ελληνικό τμήμα, βάσει του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.

Η εταιρία ενημερώθηκε για το ότι υπεγράφη η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) αναφορικά με τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην όδευση του αγωγού, ενώ προωθείται και η κοινοποίηση Εξαίρεσης Κρατικής Ενίσχυσης στις αρμόδιες Αρχές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως επεσήμανε ο Πάνος Σκουρλέτης, ο αγωγός φυσικού αερίου TAP είναι έργο στρατηγικής σημασίας για την πολλαπλότητα των ενεργειακών πηγών και θέτει τις βάσεις για την αναβάθμιση του ενεργειακού ρόλου της Ελλάδας. Ταυτόχρονα εξασφαλίζει οφέλη για την πραγματική οικονομία με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, με αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας σε τοπικό επίπεδο και με τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στην κατασκευαστική διαδικασία του αγωγού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v