Οι νέοι αντιπρόεδροι της ΟΚΕ

Ο κ. Κατρούγκαλος, εξήρε τη σημασία και το ρόλο της Επιτροπής, ως αναγκαίο θεσμό Κοινωνικού Διαλόγου, του οποίου ζήτησε τη στενή συνεργασία και γνωμοδότηση. Οι νέοι Αντιπρόεδροι και τα Μέλη της ΟΚΕ.

Οι νέοι αντιπρόεδροι της ΟΚΕ
Με την παρουσία του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015, Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ο.Κ.Ε.), με τη νέα σύνθεσή της, προκειμένου να εκλέξει τους Αντιπροέδρους και τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ο.Κ.Ε.

Ο κ. Κατρούγκαλος, εξήρε τη σημασία και το ρόλο της Επιτροπής, ως αναγκαίο θεσμό Κοινωνικού Διαλόγου, του οποίου ζήτησε τη στενή συνεργασία και γνωμοδότηση, ενώ τόνισε, ότι προτεραιότητα του Υπουργείου την περίοδο αυτή, είναι η επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, καθώς και η προσπάθεια τα εργασιακά ζητήματα να μην καταστούν ένα διμερές, αλλά ευρωπαϊκό θέμα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τόνισε δε, ότι υπάρχει ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για την έκβαση των διαπραγματεύσεων, καθώς η Ελλάδα είναι ο καθρέφτης της Ευρώπης στο θέμα αυτό. «Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει δυναμικά στη διαπραγμάτευση και θέλει στη διαδικασία αυτή τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων. Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, θεωρώ κρίσιμες τις παρατηρήσεις που θα υποβάλει η Ο.Κ.Ε.», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βερνίκος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Κατρούγκαλο για την παρουσία του στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ο.Κ.Ε., διαβεβαίωσε τον Υπουργό, ότι η Επιτροπή θα ανταποκριθεί στην πρόσκλησή του για στενή και εποικοδομητική συνεργασία σε επίκαιρα ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία.

Τα αποτελέσματα της συνεδρίασης - Οι νέοι Αντιπρόεδροι και τα Μέλη

Αντιπρόεδροι της Ο.Κ.Ε. εξελέγησαν οι κ.κ. Γιώργος Καρανίκας (Α' Ομάδα) και Γιώργος Γωνιωτάκης (Γ' Ομάδα).

Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ο.Κ.Ε. εξελέγησαν οι κ.κ. Μιχάλης Αλέπης, Γεώργιος Αμβράζης, Κωνσταντίνος Μπίτσιος, Ιωάννης Παπαργύρης, Γεώργιος Τσατήρης (Α' Ομάδα), Σταύρος Κουτσιουμπέλης, Ιωάννης Πάϊδας (Β' Ομάδα), Παναγιώτης Αγνιάδης, Δημήτρης Μαραβέγιας, Κωνσταντίνος Σκιαδάς, Νικόλαος Τσεμπερλίδης και Ιωάννης Τσιάμης (Γ' Ομάδα).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v