Γεννηματά:Παύει να προστατεύεται η πρώτη κατοικία

Μετά λοιπόν από 5 χρόνια που υπήρχε η προστασία, ερχόμαστε σήμερα και δεν υπάρχει καμία προστασία για μεσαία και φτωχά νοικοκυριά. Ένα μόνο 25%, σημειώνει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Γεννηματά:Παύει να προστατεύεται η πρώτη κατοικία
Τα σπίτια των ανθρώπων, η πρώτη κατοικία για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια, παύει να προστατεύεται, τόνισε η Φώφη Γεννηματά στην εκπομπή «Ανατροπή».

Θυμάμαι αυτά που έλεγε προσωπικά ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» και βλέπω ότι μετά από 5 χρόνια, που το ΠΑΣΟΚ προστάτευσε τα σπίτια των ανθρώπων γιατί δεν υπάρχει νόμος Κατσέλη, υπάρχει νόμος ΠΑΣΟΚ, να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους, σημείωσε η ίδια.

Μετά λοιπόν από 5 χρόνια που υπήρχε η προστασία, ερχόμαστε σήμερα και δεν υπάρχει καμία προστασία για μεσαία και φτωχά νοικοκυριά. Ένα μόνο 25%. Ενώ το όριο εισοδήματος σε ετήσια βάση ήταν 35.000 καθαρό οικογενειακό εισόδημα και 200.000 η αξία του ακινήτου, σήμερα το 35.000 καθαρό πέφτει στα 8.000 μικτό και φτάνει στα 20.000 για μια οικογένεια με δυο παιδιά.

Εναι δραματική αυτή η εξέλιξη κι εγώ το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι πως αυτή δεν είναι Αριστερά, αυτή είναι μια κυβέρνηση συμβιβασμένη, αναποτελεσματική, που δέχεται άνευ όρων ό,τι της ζητείται. Θέλω εδώ να πω και τις ευθύνες των εταίρων γιατί θέλω να είμαι απολύτως δίκαιη και καθαρή. Αλλά οι εταίροι αυτοί ήταν πάντα. Αυτή ήταν η στάση τους πάντα. Ήταν πιεστικοί, υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v