Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Στο 1 λεπτό η τιμή διάθεσης των μετοχών

Το ποσό που προκύπτει από το book building σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της ανταλλαγής τίτλων υπερβαίνει τα 2,038 δισ. ευρώ και δεν θα χρειαστεί η κεφαλαιακή ενίσχυση του ΤΧΣ. Κατά 611,6 εκατ. ευρώ θα αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

Eurobank: Στο 1 λεπτό η τιμή διάθεσης των μετοχών

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του βιβλίου προσφορών της Eurobank, με την τράπεζα να ανακοινώνει ότι το ποσό που προκύπτει σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα από την ανταλλαγή τίτλων υπερβαίνει τα 2,038 δισ. ευρώ και συνεπώς δεν θα χρειαστεί κεφαλαιακή ενίσχυση από το ΤΧΣ. 

Το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας όρισε την τιμή διάθεσης στο 0,01 ευρώ ανά νέα μετοχή ή στο 1 ευρώ μετά το reverse split. 

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η τράπεζα αναφέρει ότι ολοκλήρωσε τη διαδικασία του βιβλίου προσφορών για τη διάθεση με ιδιωτική τοποθέτηση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών εκδόσεώς της προς ειδικούς επενδυτές, θεσμικούς επενδυτές και λοιπούς επενδυτές που εκπληρώνουν ορισμένα κριτήρια.

Βάσει των αποτελεσμάτων της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών, κατόπιν διαβούλευσης με τους Γενικούς Συντονιστές (Joint Global Coordinators) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές και με τη συναίνεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σύμφωνα με το Ν. 3864/2010, το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank όρισε την τιμή διάθεσης στο €0,01 ανά Νέα Μετοχή ή €1,00 μετά τη συνένωση των υφιστάμενων μετοχών της (reverse split) με αναλογία 100 προς 1.

Το ποσό που προκύπτει από την ενδεικτική ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στην Προσφορά προς Θεσμικούς Επενδυτές, αθροιζόμενο με το ποσό που προκύπτει από τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της εθελοντικής άσκησης διαχείρισης παθητικού (liability management exercise), η οποία ανακοινώθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2015, υπερβαίνει τα €2.038.920.000 και συνεπώς επαρκεί για την άντληση αυτού του ποσού από τη Eurobank, χωρίς να ζητηθεί κεφαλαιακή ενίσχυση από το ΤΧΣ.

Κατόπιν τούτων και υπό την επιφύλαξη της κατανομής των Νέων Μετοχών, το μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank θα αυξηθεί κατά €611.676.000 και θα εκδοθούν συνολικά 2.038.920.000 Νέες Μετοχές (μετά την ολοκλήρωση της ως άνω συνένωσης μετοχών), ονομαστικής αξίας €0,30 η καθεμία. Η ανερχόμενη σε συνολικά €1.427.244.000 διαφορά από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο θα πιστωθεί σχετικώς στον οικείο λογαριασμό των ιδίων κεφαλαίων της Eurobank.

H Eurobank αναμένεται να συνάψει σύμβαση αναδοχής σχετικής με την Προσφορά προς Θεσμικούς Επενδυτές και να κατανείμει Νέες Μετοχές στους επενδυτές που συμμετείχαν στην Προσφορά προς Θεσμικούς Επενδυτές και στους επενδυτές που συμμετείχαν στην Άσκηση Διαχείρισης Παθητικού στις 20 Νοεμβρίου 2015 ή περί την ημερομηνία αυτή, και μετά την επιβεβαίωση του Euro Working Group ότι οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της υπο-δόσης των €2 δισ. προς το Ελληνικό Δημόσιο και των €10 δισ. που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών συστημικών τραπεζών εκπληρώθηκαν κατά την ίδια ως άνω ημερομηνία ή πριν από αυτήν.

H Eurobank θα ενημερώσει τους επενδυτές για την κατανομή Νέων Μετοχών μεταξύ των συμμετεχόντων στην Προσφορά προς Θεσμικούς Επενδυτές και στην Άσκηση Διαχείρισης Παθητικού, καθώς και για τυχόν μεταβολές του αναμενόμενου χρονοδιαγράμματος μέσω νεότερου δελτίου Τύπου.

Οι BofA Merrill Lynch, HSBC και Mediobanca Banca ενήργησαν ως Γενικοί Συντονιστές (Joint Global Coordinators) και Συνδιοργανωτές (Joint BookRunners) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές. Οι AXIA, Barclays, BNP Paribas, Eurobank Equities και Nomura ενήργησαν ως Συνδιοργανωτές (Joint Bookrunners) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές. Οι COMMERZBANK, Euroxx Χρηματιστηριακή, Keefe, Bruyette & Woods Limited και Wood & Company συμμετείχαν ως Συνδιαχειριστές (Co-Lead Managers) της Προσφοράς προς Θεσμικούς Επενδυτές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v