Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την έδρα Νικολόπουλου ζητά ο Καμμένος, αν ψηφίσει «όχι»

Ο κ. Νικολόπουλος εξελέγη με τους ΑΝΕΛ γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα, τονίζει ο Πάνος Καμμένος. Συνεργάτες του Νίκου Νικολόπουλου λένε ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του, ότι δεν έχει εξαπατήσει αυτός τον ελληνικό λαό.

Την έδρα Νικολόπουλου ζητά ο Καμμένος, αν ψηφίσει «όχι»

Εάν ο Νίκος Νικολόπουλος ψηφίσει αρνητικά στη σημερινή ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα, οφείλει να παραδώσει την έδρα του, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. 

Στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος υπογραμμίζει: 

«Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα.

Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του».

Συνεργάτες του Νίκου Νικολόπουλου λένε ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν προτίθεται να παραδώσει την έδρα του, ότι δεν έχει εξαπατήσει αυτός τον ελληνικό λαό και ότι ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος πριν τις εκλογές, έλεγε "κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη". 

«Οχι» από Νικολόπουλο στα προαπαιτούμενα

Μήνυμα ότι δεν θα στηρίξει με την ψήφο του το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το οποίο εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, απέστειλε ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και βουλευτής Αχαΐας συνεργαζόμενος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 τόνισε: «Είμαι αντίθετος σε κάθε έννοια επιλεκτικής και μέσω των δικαστηρίων προστασίας της πρώτης κατοικίας. Το λέω καθαρά, για να είμαι τίμιος απέναντι στον λαό, συνεπής προς τις πατριωτικές αρχές και ήσυχος με τη συνείδησή μου».

Συγκεκριμένα είπε: «Κάποιοι από μας είμαστε στη Βουλή εκπροσωπώντας μία μερίδα της κοινωνίας, μικρή, όπως θέλετε πέστε το, που πίστεψε ότι πράγματι εμείς θα υπερασπιστούμε τις κόκκινες γραμμές μας. Ομως για μία ακόμη φορά κάποιοι προσπαθούν να βάλουν κάτω από το χαλί την άρση κάθε έννοιας προστασίας της πρώτης κατοικίας, τουλάχιστον για την πλειοψηφία των πολιτών. 


VIDEO-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ από realmedialive 

Αν προσπαθήσει κανένας να αναλύσει το δυσνόητο άρθρο 15, που δίνει την ευχέρεια σε εφόρους ή σε άλλες Αρχές να το ερμηνεύσουν με τη λεγόμενη γενική αδυναμία, καταλαβαίνει πως μάλλον αυτές τις αυστηρές προϋποθέσεις ελάχιστοι θα μπορέσουν, για να μην πω κανένας, άντε 1 στους 10, να καλυφθεί από τους δανειολήπτες. Εμείς όμως δεν υποσχεθήκαμε αυτό όταν λέγαμε “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη”. Λοιπόν με την ψήφο τη δική μου, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα δεν θα επιτρέψει να μη μείνει κανένα σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη».

Στο ερώτημα αν θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο το βράδυ ο κ. Νικολόπουλος πρόσθεσε: «Οταν κάποιος μιλά για υπερήφανη πολιτική αξιοπρέπεια και ελπίδα, υποσχόμενος σεισάχθεια και απόλυτη διαγραφή χρεών απέναντι σε αυτό το νομοθέτημα, θα πρέπει να αισθάνεται υπόλογος και απολογούμενος απέναντι στον λαό που τον εμπιστεύτηκε να τον ψηφίσει. Είμαι αντίθετος σε κάθε έννοια επιλεκτικής και μέσω των δικαστηρίων προστασίας της πρώτης κατοικίας. Το λέω καθαρά, για να είμαι τίμιος απέναντι στον λαό, συνεπής προς τις πατριωτικές αρχές και ήσυχος με τη συνείδησή μου».

Στο ερώτημα αν θα παραμείνει υπό την «ομπρέλα» των ΑΝ.ΕΛ ως συνεργαζόμενος με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, ο βουλευτής Αχαΐας απάντησε: «Θα ήθελα πράγματι οι πολιτικοί μας βίοι να είναι παράλληλοι και να συνεχίσω να συνεργάζομαι μέσα στην αυτοτέλεια την οργανωτική και την πολιτική που έχω συμφωνήσει με τον Πάνο Καμμένο. Θα είναι από κει και πέρα δικιά του απόφαση. Δεν εξαρτάται από μένα η επόμενη κίνηση».

Επίσης ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε και στη στάση που θα κρατήσει στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό: «Ε, βέβαια θα διαφωνήσω. Δεν διαφωνώ με τον Πάνο Καμμένο, με όσα εμείς λέγαμε...».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v