Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ολοκληρώνεται με επιτυχία

Ο Ελληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η διαπραγμάτευση για τις τράπεζες ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ πρόσθεσε ότι κλείνει ένα κύκλος αβεβαιότητας για την ελληνική οικονομία. Στις τελευταίες ανηφορικές στροφές πρέπει να δείξουμε αποφασστικότητα.

Τσίπρας: Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ολοκληρώνεται με επιτυχία

Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο πολλαπλών κρίσεων, αλλά βρισκόμαστε στο τέλος ενός δύσκολου οικονομικού κύκλου, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Όπως όλα δείχνουν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία. Άρα κλείνει ένα κύκλος αβεβαιότητας για την οικονομία.

Και πρόσθεσε ο πρωθυπουργός: «Και από δω και στο εξής θα μπορέσουμε με μεγαλύτερη άνεση να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα με κεντρικό και βασικό στόχο να φτάσουμε στο φρύδι του βουνού, όπως λέμε και στην πατρίδα μου, να περάσουμε τη δύσκολη ανηφόρα, να φτάσουμε σε ένα ξέφωτο μεταμνημονιακό. Γιατί αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας να ανακτήσουμε την χαμένη κυριαρχία της πατρίδας μας μετά από αυτή την πολύχρονη δυστυχώς οικονομική κρίση».

Χαρακτήρισε δύσκολη την διαπραγμάτευση για τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια, ενώ σημείωσε ότι προστατεύεται η πρώτη κατοικία η λαϊκή κατοικία.

«Στα μείζονα θέματα, στους εθνικούς στόχους, που δεν εξαρτώνται από τις αναλογίες των κυβερνήσεων, δεν μπορεί παρά να είμαστε ενωμένοι και να δίνουμε μαζί τη μάχη» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, ενώ τόνισε ότι «σ΄αυτό, η δική μου συμβολή είναι επιβεβλημένη κατά τον ρόλο μου».

O ίδιος υπογράμμισε πως με τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού διασφαλίστηκε η παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ.

 


VIDEO - ΤΣΙΠΡΑΣ από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v