Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιτσιόρλας:Τρεις διαγωνισμοί αλλάζουν το βάρος της χώρας στις μεταφορές

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είπε ότι η ολοκλήρωση των διαγωνισμών για ΟΛΠ-ΟΛΘ, σε συνδυασμό με εκείνον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, «θα αλλάξει το ειδικό βάρος της χώρας στο παγκόσμιο σύστημα συνδυασμένων μεταφορών και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων».

Πιτσιόρλας:Τρεις διαγωνισμοί αλλάζουν το βάρος της χώρας στις μεταφορές

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, παραχώρησε συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, επισημαίνοντας ότι χρειαζόμαστε μια νέα κουλτούρα στο θέμα των επενδύσεων και της ανάπτυξης.

Σημείωσε, επιπλέον, την κρίσιμης σημασίας αξιοποίηση του Ελληνικού, όπου απαιτείται τελική συνεννόηση της Πολιτείας με τους επενδυτές για βελτιώσεις, συζήτηση στην οποία, όπως είπε, "πρέπει να μετέχουν πολύ ενεργά οι δήμοι της περιοχής".

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σημείωσε, επίσης, ότι η ολοκλήρωση των δύο διαγωνισμών, για ΟΛΠ και ΟΛΘ, σε συνδυασμό με εκείνον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, "θα αλλάξει το ειδικό βάρος της χώρας στο παγκόσμιο σύστημα συνδυασμένων μεταφορών και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων".

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ υπογράμμισε ότι ο ρόλος του ΣτΕ δεν θα πρέπει να συγχέεται με τη γραφειοκρατία. "Είναι απαραίτητος και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως εμπόδιο", σημείωσε.

Οπως τόνισε ο ίδιος, οι διαγωνισμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη αφορούν τα δύο μεγάλα λιμάνια της χώρας (Πειραιάς, Θεσσαλονίκη), τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τον ΔΕΣΦΑ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ, τον Αστέρα Βουλιαγμένης, το Ελληνικό, δύο μεγάλες τουριστικές επενδύσεις (Αφάντου Ρόδου – Κασσιώπη Κέρκυρας) και αρκετά μικρότερα ακίνητα.

Πρέπει να σημειώσω ότι πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε με την κύρωση από τη Βουλή και ο διαγωνισμός για τον ΟΔΙΕ, τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v