ΝΔ: Παραιτείται από μεταβατικός πρόεδρος ο Β. Μεϊμαράκης

Θα ζητήσω από τον Γ. Πλακιωτάκη να αναλάβει ως τις εκλογές, τόνισε ο Μεϊμαράκης. Κάλεσε και τους συνυποψηφίους του να παραιτηθούν. Ο Σαμαράς είχε εγγυηθεί για την εταιρεία σε συνεργάτη μου, αποκαλύπτει. Μητσοτάκης-Αδωνις παραιτήθηκαν από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

ΝΔ: Παραιτείται από μεταβατικός πρόεδρος ο Β. Μεϊμαράκης

«Εγώ να παραιτηθώ όσο διαρκέσει η διαδικασία μέχρι τις εκλογές, και μπορώ να ζητήσω και σήμερα από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκη να γίνει ο μεταβατικός πρόεδρος», υπογράμμισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού. 

Η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου δεν με συγκίνησε ποτέ και ήμουν έτοιμος να την παραδώσω και τον Αύγουστο, σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης. 

Μπορώ να παραιτηθώ από τη θέση του μεταβατικού προέδρου και να οριστεί άλλος. Θα πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Τζιτζικώστας από Περιφερειάρχης, γιατί έχει εκτελεστική εξουσία και μη μου πει κανείς ότι ξαφνικά τον αγάπησαν όλοι οι δήμαρχοι της περιφέρειάς του...  

Παράλληλα, ζήτησε να παραιτηθούν από τις θέσεις τους ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοί του για την ηγεσία της ΝΔ. 

Οι αντιδράσεις των συνυποψηφίων

Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Απόστολου Τζιτζικώστα από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όπως ζήτησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα.

Όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, "η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έχει καμιά σχέση με το χθεσινό φιάσκο. Οι άλλοι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ. (Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης, Γεωργιάδης) είναι διορισμένοι στις θέσεις που κατέχουν, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας εκλεγμένος. Ο κ. Τζιτζικώστας ζήτησε την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη, μετά το χθεσινό φιάσκο και δεν την είχε ζητήσει τις προηγούμενες πενήντα μέρες. Επίσης, οι πολίτες καταλογίζουν ευθύνες στον κ. Μεϊμαράκη για το φιάσκο".

Αμεση ήταν η απάντηση μέσω Twitter από τον Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ανακοίνωσε την παραίτησή του από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.: "Παραιτούμαι αμέσως από ΚΕ της ΝΔ, όπως ζήτησε ο κ. Μεϊμαράκης, και αναμένω και την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα από Περιφερειάρχη", υπογράμμισε. 

Παραιτούμαι αμέσως από ΚΕ της ΝΔ, όπως ζήτησε ο κ. Μεϊμαράκης και αναμένω και την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα από Περιφερειάρχη.

Την παραίτησή του από την θέση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου γνωστοποίησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αποκάλυψε και επιστολή που είχε στείλει στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη προειδοποιώντας για τα προβλήματα στη διαδικασία εκλογής ήδη από τις 11 Νοεμβρίου.

Δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί το φιάσκο

Από την αρχή της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ, προσήλθα με σεβασμό στους συνυποψηφίους μου και γι' αυτό δεν έκανα πολλές εμφανίσεις, γι 'αυτό δεν απάντησα και σε προκλήσεις που δέχτηκα, σημείωσε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.  

Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους νεοδημοκράτες τους οποίους πληγώσαμε. 

Ενώ έπρεπε να βρούμε άμεσα τρόπο να προχωρήσουμε μπροστά, οι εκλεκτοί συνάδελφοι βρήκαν σε ένα τεχνικό ζήτημα, τοπίο αντιπαράθεσης, ενώ και οι ίδιοι συμμετείχαν στην ΚΕΦΕ, σημείωσε, κάνοντας λόγο για ένα ζήτημα απολύτως τεχνικό, που δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί.

Ολοι ήξεραν την εταιρία 

Ολοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρία, γιατί αντιπρόσωποι όλων των υποψηφίων συμμετέχουν στην ΚΕΦΕ. Είναι υποκριτικό να κάνουν ότι δεν ήξεραν και να ζητούν την παραίτηση του προέδρου, υπογράμμισε. 

Αναφορικά με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της παράταξης και τον πρόεδρό της κ. Παπαμιμίκο, σημείωσε ότι είναι επιλογή του προηγούμενου προέδρου Α. Σαμαρά.

Οταν έγινε ο διαγωνισμός και επελέγη η εταιρία, ελέχθη ότι είναι εταιρία η οποία είχε φέρει εις πέρας εργασίες, όταν η ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση και τις έφερε εις πέρας. Είναι υποκριτικό να μιλούν έτσι άνθρωποι που διατελούσαν υπουργοί της τότε κυβέρνησης, όταν δόθηκαν τέτοιες εργασίες. Ο Μ. Βορίδης ήταν υπουργός και όπως ξέρω την ήξερε την εταιρεία ενώ συνέχισε να έχει συνεργασία με την εταιρία και στη δική του δικηγορική ενασχόληση, τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.  

Πρόσθεσε ότι «και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία. Γιατί εκπλήσσονται τώρα;». 

«Εφταιξα γιατί τους εμπιστεύτηκα. Απολογούμαι στους νεοδημοκράτες, το κόμμα είναι εδώ, θα ξεπεράσει το τεχνικό πρόβλημα και σύντομα θα έχουμε τις εκλογές στη ΝΔ», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης. 

Αγωγή κατά Παπαμιμίκου σκέφτεται ο Μεϊμαράκης

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, τους ενημέρωσε ότι θα καταθέσει μήνυση και αγωγή για προσωπική ηθική βλάβη κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα σκεφτεί αν θα κάνει το ίδιο και εναντίον του προέδρου της ΚΕΦΕ και γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, του διευθυντή της ΝΔ Δημήτρη Τσιμάρα και του διευθυντή πληροφορικής του κόμματος Νίκου Πέτσα.



VIDEO - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ από realmedialive 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v