Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Regling: Κατεβάζει τον πήχη για το χρέος

Με υψηλότερη ανάπτυξη από την ορθή εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τους ευνοϊκούς όρους δανεισμού από τον ESM, το ελληνικό χρέος μπορεί να γίνει βιώσιμο, αναφέρει ο κ. Ρέγκλινγκ. Σήμερα συνεδριάζει ο ESM για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ.

Regling: Κατεβάζει τον πήχη για το χρέος

Η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει από την κρίση μέσω της ανάπτυξης, εάν συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, υπογραμμίζει ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα South China Morning Post.

Στη συνέντευξη, ο κ. Ρέγκλινγκ επιχειρεί να κατεβάσει τον πήχη των προσδοκιών της Αθήνας για αναδιάρθρωση του χρέους. Ο επικεφαλής του ESM αναφέρεται και σε μελέτη του ΟΟΣΑ, όπου σημειώνεται ότι με τις σωστές μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα μπορεί να έχει τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη. 

Με υψηλότερη ανάπτυξη και τους ευνοϊκούς όρους δανεισμού από τον ESM, το ελληνικό χρέος μπορεί να γίνει βιώσιμο, αναφέρει ο κ. Ρέγκλινγκ. 

Σημειώνεται ότι σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ του Ταμείου για να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v