Σε νέες κάλπες το Δεκέμβρη οδεύει η ΝΔ

«Συγνώμη» από την ΚΕΦΕ για το φιάσκο στις εκλογές. Στήριξη από τους υποψήφιους αρχηγούς προς τα μέλη της Επιτροπής. Με νέους όρους θα τρέξει διαδικασία. Πιθανές ημερομηνίες η 13η και η 20 Δεκεμβρίου.

Σε νέες κάλπες το Δεκέμβρη οδεύει η ΝΔ

Να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν -εκτός απροόπτου εντός του Δεκεμβρίου- οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου προέδρου αποφάσισαν τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, η συνεδρίαση της οποίας ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Οι μεγαλύτερες ευθύνες για το χθεσινό φιάσκο, κατά την ΚΕΦΕ, ανήκουν στην εταιρία που είχε αναλάβει τη διαδικασία και πλέον κοιτούν τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ετσι, σε λίγη ώρα αναμένεται να προσέλθουν στη Συγγρού οι τεχνικοί σύμβουλοι των τεσσάρων υποψηφίων, ώστε να διαπιστώσουν αν για τη συνέχεια της διαδικασίας αρκούν οι τρεις άλλες εταιρίες που είχαν επιλεγεί αρχικά στο διαγωνισμό πριν από ένα περίπου μήνα ή θα χρειαστούν να «μπουν» στο παιχνίδι και άλλες εταιρίες για να διασφαλιστεί η διαδικασία.

Τα μέλη της ΚΕΦΕ αναγνωρίζουν τα σοβαρά προβλήματα που προήλθαν και από το κόμμα, ωστόσο, όπως διαβεβαιώνουν, προτίθενται να τα διορθώσουν. Για παράδειγμα, σκοπεύουν να ενισχύσουν με επιπλέον προσωπικό το τμήμα μηχανογράφησης. Ως πιθανές ημερομηνίες για τις κάλπες κυκλοφορούν η 13η και η 20η Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ

«Τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (ΚΕΦΕ) εκφράζουν την οφειλόμενη συγγνώμη τους στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για τα προβλήματα που ανέκυψαν και οδήγησαν στην αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.

Οπως υποστηρίζεται «καθοριστικό εμπόδιο στη διεξαγωγή των χθεσινών εκλογών ήταν τα τεχνικά προβλήματα, που οφείλονταν στην εταιρία, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις προς την ΚΕΦΕ, ακόμη και μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση, τα μέλη της ΚΕΦΕ επεσήμαναν αδυναμίες και, για αυτό το λόγο, αποφάσισαν την αναδιάρθρωση υπηρεσιών του κόμματος, αλλά και τη σύσταση επιτροπών παρακολούθησης της εξέλιξης του έργου, που με βάση τα χρονοδιαγράμματα θα αναφέρονται συνεχώς στην ΚΕΦΕ.

Εκφράστηκε ομόφωνα η βούλησή τους να εργαστούν με όλες τους δυνάμεις, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και μέσα στα επόμενα 24ωρα να οριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας δια των εκπροσώπων τους στην ΚΕΦΕ, δήλωσαν ότι αποδέχονται το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ τονίζουν ότι αυτό που προέχει για όλους είναι η διασφάλιση της ενότητας της Παράταξης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v