Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το 7ο Περιφερειακό Γραφείο του ιδρύει στα Ιωάννινα ο ΣΑΤΕ

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΑΤΕ, ως τώρα, διέθετε έξι (6) περιφερειακά γραφεία σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Κοζάνη, Κομοτηνή και Ηράκλειο Κρήτης.

Το 7ο Περιφερειακό Γραφείο του ιδρύει στα Ιωάννινα ο ΣΑΤΕ

Με την περιφερειακή συνέλευση των μελών του, την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, στη διάρκεια της οποίας θα εκλεγεί και η περιφερειακή αντιπροσωπεία, ξεκινά η λειτουργία του 7ου Περιφερειακού Γραφείου του ΣΑΤΕ, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών του.

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο του ΤΕΕ - Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου, Αραβαντινού 6-8.

Στη διάρκεια της περιφερειακής συνέλευσης, ο πρόεδρος του ΣΑΤΕ Ζαχαρίας Αθουσάκης και άλλα μέλη του Προεδρείου θα ενημερώσουν τα μέλη για τα τρέχοντα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον εργοληπτικό κόσμο, όπως: η χρηματοδότηση - περάτωση των έργων ΕΣΠΑ 2007-2013 και ο προγραμματισμός του ΕΣΠΑ 2014-2020, το νέο Θεσμικό Πλαίσιο Δημοσίων Έργων και Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων, το συζητούμενο νομοσχέδιο ανάθεσης και εκτέλεσης των Δημοσίων Έργων, καθώς, επίσης και τα ζητήματα της μη εξόφλησης του ΦΠΑ μεγάλης κατηγορίας έργων, του συμψηφισμού οφειλών με απαιτήσεις έναντι του Δημοσίου, τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες και το ΕΣΗΔΗΣ κ.ά.

Σημειώνουμε ότι η ίδρυση του Περιφερειακού Γραφείου στα Ιωάννινα, αίτημα των μελών της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής, ουσιαστικά συμπληρώνει την περιφερειακή διάρθρωση του Συνδέσμου, ο οποίος αριθμεί περισσότερα από 900 μέλη, όλες τις μικρές και μεγάλες εργοληπτικές εταιρίες της χώρας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος, στα πενήντα χρόνια παρουσίας του, ανταποκρίθηκε με αυξημένη υπευθυνότητα στις καταστατικές του αρχές και καθιερώθηκε ως ο πλέον αξιόπιστος σύμβουλος της Πολιτείας και του κλάδου. Οι τοποθετήσεις, εισηγήσεις, προτάσεις και πρωτοβουλίες του, στηρίζονται πάντα στην μεγιστοποίηση του επιδιωκόμενου αποτελέσματος, λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε διαμορφούμενες οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες της χώρας, στο πλαίσιο μιας υγιούς και απόλυτα ανταγωνιστικής και ελεύθερης αγοράς.

Βασική επιδίωξη του ΣΑΤΕ είναι η μεγιστοποίηση της προσφοράς των επιχειρήσεων-μελών του στην αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, η δημιουργία εθνικού πλούτου, με την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η αντιμετώπιση διαρθρωτικών προβλημάτων, όπως η ανεργία και η βελτίωση γενικότερα της θέσης της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη, στα Βαλκάνια και στην διεθνή κοινότητα.

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΑΤΕ, ως τώρα, διαθέτει έξι (6) περιφερειακά γραφεία στις πόλεις: Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Κοζάνη, Κομοτηνή και Ηράκλειο Κρήτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v