Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Δεν βάζω προαπαιτούμενο τη συναίνεση

Ο πρωθυπουργός επιδιώκει συντεταγμένο εθνικό διάλογο, καταγραφή των απόψεων και, βεβαίως, τη σύνθεση, «εφ' όσον διαπιστωθεί ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό».

Τσίπρας: Δεν βάζω προαπαιτούμενο τη συναίνεση

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας κ. Πλακιωτάκη, του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα, του ΠΑΣΟΚ κα Γεννηματά, του Ποταμιού κ. Θεοδωράκη και της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντη, όπως έκανε γνωστό το Μαξίμου.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συνομιλητές του ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκληθεί σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σε σχέση με το προσφυγικό, ενόψει και της Συνόδου ΕΕ - Τουρκίας, καθώς και να προσδιοριστεί από κοινού διαδικασία εθνικού διαλόγου σχετικά με το ασφαλιστικό και τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Πρωθυπουργός διευκρίνισε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι δεν θέτει ως προαπαιτούμενο τη συναίνεση, αλλά αυτό που επιδιώκει κατ' αρχάς είναι ο συντεταγμένος εθνικός διάλογος, η καταγραφή των απόψεων και, βεβαίως, η σύνθεση, εφ' όσον διαπιστωθεί ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v