Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος: Διαπραγματευόμαστε μόνο το θέμα της κυβέρνησης

«Εδώ δεν πρόκειται για συναίνεση, αλλά για άλλη πλειοψηφία. Αν ο κ. Τσίπρας δεν έχει κυβερνητική πλειοψηφία και χρειάζεται μια άλλη πλειοψηφία, τότε η χώρα χρειάζεται άλλη κυβέρνηση», δηλώνει ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Βενιζέλος: Διαπραγματευόμαστε μόνο το θέμα της κυβέρνησης

Για έλλειψη ειλικρίνειας όσον αφορά στις προθέσεις του κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον «ΑΘΗΝΑ 9.84». Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που επέλεξε την επιθετικότητα “ή θα σας τελειώσουμε ή θα μας τελειώσετε”, τη μικροκομματική λύση στις συμμαχίες με τον κ. Καμμένο και να πορευτεί μόνος του, χωρίς όρους και περιορισμό της εξουσίας που έχει αυτός και η ομάδα του.

Αναλυτικά είπε:

Εδώ δεν πρόκειται για συναίνεση, αλλά για άλλη πλειοψηφία. Αν ο κ. Τσίπρας δεν έχει κυβερνητική πλειοψηφία και χρειάζεται μια άλλη πλειοψηφία, τότε η χώρα χρειάζεται άλλη κυβέρνηση. Διότι, άλλη πλειοψηφία σημαίνει άλλη κυβέρνηση. Είναι άλλο “έχω την πλειοψηφία, αλλά θέλω και ένα κλίμα ευρύτερης συσπείρωσης, γιατί δεν θέλω να υπάρχουν εντάσεις στην κοινωνία ή γιατί το θέμα είναι ιστορικής σημασίας και δεν μπορεί να αποφασίσει μόνο η τρέχουσα πλειοψηφία, γιατί δεν δεσμεύει τη χώρα στο πλαίσιο της θητείας της αλλά μακροχρόνια και άρα η δημοκρατία επιβάλλει μια ιστορική θεώρηση” και είναι άλλο το “δεν έχω βουλευτές, πρέπει να βρω, οπότε έχω ανάγκη από μια άλλη κυβερνητική πλειοψηφία, άρα από μια άλλη κυβέρνηση, οπότε διαπραγματευόμαστε το ζήτημα της κυβέρνησης, όχι το ζήτημα της συναίνεσης”.

Είναι άλλο “δεν έχω κυβερνητική πλειοψηφία και χρειάζομαι κυβέρνηση όπως επιβάλλει το κοινοβουλευτικό πολίτευμα” και άλλο “είμαι κυβέρνηση, έχω πλειοψηφία, αλλά για διάφορους θεσμικούς, εθνικούς και ιστορικούς λόγους, θέλω να έχω ένα κλίμα ευρύτερης συμφωνίας και τη διεκδικώ”. Εδώ, όπως αντιλαμβάνεστε, εξαρχής και από την αφετηρία είναι ασαφής, κατά τη γνώμη μου, ψευδής, η βάση της όλης συζήτησης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v