Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΑΙΠΕΔ: Τηρήθηκε η νομιμότητα για το νέο Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας

Ο διορισμός του νέου διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας έγινε με βάση τις νόμιμες διαδικασίες, υποστηρίζει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Απάντηση σε χθεσινή ανακοίνωση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

ΤΑΙΠΕΔ: Τηρήθηκε η νομιμότητα για το νέο Δ.Σ. του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας

Αναφορικά με τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για τον διορισμό της νέας διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε., το ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνει ότι ακολούθησε τις νόμιμες και τυπικές διαδικασίες για τον τρόπο αξιολόγησης και διορισμού μελών στα ΔΣ των εταιρειών των οποίων οι μετοχές ή τα δικαιώματα ψήφου επ’ αυτών ανήκουν στο Ταμείο.

Σε χθεσινή ανακοίνωση του κ. Βαρβιτσιώτη αναφέρεται:

 «Η Κυβέρνηση συνεχίζει απρόσκοπτα, μέσω ΤΑΙΠΕΔ, να ξηλώνει τις διοικήσεις στα περιφερειακά λιμάνια με διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον. Αυτή τη φορά προχώρησε στην αιφνιδιαστική και ανεξήγητη αλλαγή του -κατά κοινή ομολογία- επιτυχημένου Διοικητικού Συμβουλίου στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, που ανέπτυξε τον τομέα της κρουαζιέρας στο νησί και κατάφερε να ολοκληρώσει, μετά από δώδεκα χρόνια κωλυσιεργιών, το νέο προβλήτα κρουαζιερόπλοιων, μήκους 430 μέτρων». Ο ίδιος προσθέτει "πως το συγκεκριμένο διοικητικό συμβούλιο ήταν αυτό που συνυπέγραψε με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Μεταφορών την ίδρυση του πρώτου και μοναδικού μέχρι σήμερα υδατοδρομίου στην Ελλάδα".

Ο πρώην υπουργός σχολιάζει και την ηλικία του 75χρονου νέου προέδρου και εγκαλεί την κυβέρνηση για την αύξηση των μελών του Δ.Σ από 7 σε 9, ώστε να μπορέσουν να «βολευτούν ακόμη περισσότεροι σύντροφοι», μεταξύ των οποίων και ο συμφοιτητής του πρωθυπουργού και αντιδήμαρχος Ερείκουσας, Ανδρέας Γουλής που «τον φιλοξενεί εκεί κάθε χρόνο». 

«Μήπως με αυτόν τον τρόπο ανταποδίδει την προσωπική του φιλοξενία, παραβλέποντας, για μία ακόμη φορά, το δημόσιο συμφέρον;», αναρωτιέται ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v