Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΑΙΠΕΔ: Η American Appraisal Hellas 2ο αποτιμητής για ΟΛΠ

Λειτουργεί από κοινού με την Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος.

ΤΑΙΠΕΔ: Η American Appraisal Hellas 2ο αποτιμητής για ΟΛΠ

Η American Appraisal Hellas από κοινού με την Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος έχει επιλεγεί ως δεύτερος ανεξάρτητος αποτιμητής στο πλαίσιο της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, όπως γνωστοποίησε το ΤΑΙΠΕΔ. 

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν, ότι η υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους τρεις υποψηφίους επενδυτές αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου το αργότερο, ενώ αυτοί που συνεχίζουν να επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον για την επένδυση, είναι η κινεζική Cosco και η δανική APM Terminals.

Σε εξέλιξη είναι ο οικονομικός έλεγχος στον OΛΠ για τα οικονομικά στοιχεία του 2014 και του πρώτου εξαμήνου και εννιαμήνου του 2015.

Σημειώνεται ότι για να υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και η σύμβαση παραχώρησης, η οποία με σχέδιο νόμου θα πρέπει να περάσει από τη Βουλή και θα ορίζει τους όρους χρήσης και εκμετάλλευσης της γης, των κτισμάτων και της υποδομής της χερσαίας ζώνης του λιμανιού, το ποσοστό του ετήσιου ανταλλάγματος προς το κράτος, ενώ θα αφαιρεθούν από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς οι διοικητικές και ρυθμιστικές εξουσίες.

Παράλληλα θα δημιουργηθεί μια αρχή λιμένος (port authority), που θα ασκεί διοίκηση, και σε αυτήν θα μεταφερθούν οι διοικητικές και ρυθμιστικές εξουσίες του ΟΛΠ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v