Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φ. Γεννηματά: Δεν ψηφίζουμε μείωση συντάξεων

Δεν θα γίνουμε συνεργοί σε τακτικισμούς, είπε η κ. Γεννηματά, λέγοντας πως δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις για τις δύο επιτροπές, ενώ στο προσφυγικό συμφώνησε σε ένα πλαίσιο εν όψει της αυριανής συνόδου κορυφής.

Φ. Γεννηματά: Δεν ψηφίζουμε μείωση συντάξεων

«Πιστεύω στο διάλογο και την πολιτική συνεννόηση γιατί αυτό έχει ανάγκη η χώρα. Αυτό όμως απαιτεί σοβαρότητα και συνέπεια», τόνισε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

«Δεν διστάσαμε να αναλάβουμε κόστος και ευθύνη αλλά δεν θα γίνουμε συνεργοί σε τακτικισμούς. Είναι απόπειρα εμπαιγμού του ελληνικού λαού».

Όπως είπε δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις για τις δυο επιτροπές.

«Στο προσφυγικό συμφώνησα σε ένα πλαίσιο ενόψει της αυριανής συνόδου κορυφής. Για το Σύνταγμα χρειάζονται τολμηρές αλλαγές. Στη Βουλή θα διατυπώσουμε τις απόψεις μας. Θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου από αυτή τη Βουλή».

Το ασφαλιστικό δεν συζητήθηκε όλες αυτές τις ώρες επί της ουσίας, υποστήριξε.

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει τις προτάσεις μας. Αν δεν μπορεί να το χειριστεί η κυβέρνηση να το πει, αυτό είναι άλλης τάξης θέμα. «Το κόμμα μας δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφίσει μείωση συντάξεων. Τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στη Βουλή». Καλώ την κυβέρνηση να δουλέψει για να μην κοπούν οι συντάξεις.


VIDEO-ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ από realmedialive

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v