Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα «καρφιά» και η διαφοροποίηση από Μεϊμαράκη

Τι κρύβει η επιμονή του τ. προέδρου της ΝΔ στο φιάσκο της προηγούμενης Κυριακής. Πώς τοποθετείται απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Αισιοδοξία ότι σήμερα θα «κλείσει» η εταιρία για τις εσωκομματικές εκλογές.

Τα «καρφιά» και η διαφοροποίηση από Μεϊμαράκη

Τον δικό του, ξεχωριστό δρόμο από τους άλλους τρεις συνυποψηφίους του συνεχίζει να ακολουθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Χωρίς ακόμα να έχει γίνει επισήμως γνωστή η ημερομηνία που θα (ξανα)στηθούν οι κάλπες και έχοντας αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της ΝΔ, ο κ. Μεϊμαράκης έχει πλέον ανεβάσει στην προεκλογική του ατζέντα τα εσωκομματικά, με αιχμή του δόρατος τα «καρφιά» που εκτοξεύει με αφορμή το φιάσκο της περασμένης Κυριακής.

Μέσα σε λίγα 24ωρα, επανήλθε χθες με δεύτερη δημόσια παρέμβασή του, δίνοντας στη δημοσιότητα το ιδιωτικό συμφωνητικό σύμβασης έργου της ΝΔ με την εταιρεία INFOSOLUTIONS, στην οποία επιτίθεται, διατυπώνοντας μία σειρά από ερωτήματα και παρατηρήσεις που προκύπτουν από τη νομική επεξεργασία της σύμβασης.

Ο τέως πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι η όλη ιστορία της 22ας Νοεμβρίου μόνο τυχαία δεν ήταν και ότι προκλήθηκε εσκεμμένα από εσωκομματικούς του αντιπάλους. Ειδικά μετά τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν και το κάλεσμα Τζιτζικώστα και Μητσοτάκη να παραιτηθεί, τον «έβγαλαν εκτός εαυτού» και αποφάσισε να απασφαλίσει, όπως λέει, «προστατεύοντας τον εαυτό του».

Σε τετ α τετ συζητήσεις του, ο κ. Μεϊμαράκης εκφράζει τη δυσφορία του για τους Αντώνη Σαμαρά και Απόστολο Τζιτζικώστα, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προσφύγει ο ίδιος στη Δικαιοσύνη για να διαλευκανθεί η υπόθεση, εφόσον δεν το κάνει επισήμως η ΝΔ, θέλοντας, όπως λένε συνεργάτες του, να «ξεσκεπάσει την πλεκτάνη που στήθηκε σε βάρος του» και να αποκαλύψει τους υπευθύνους του «σαμποτάζ».

«Όχι τα πρόσωπα, οι πολιτικές»

Την ίδια ώρα, προφανώς με φόντο και την επόμενη μέρα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κινείται σε άλλο μήκος κύματος σε σχέση με τους τρεις συνυποψηφίους του αναφορικά με τη στάση που θα πρέπει να κρατηθεί απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Σε αντίθεση με τη μετωπική επίθεση που εξαπολύουν στον πρωθυπουργό οι Άδωνις Γεωργιάδης, Απόστολος Τζιτζικώστας και Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτός, σε κάθε ευκαιρία και με πολύ προσεκτικές διατυπώσεις, επί της ουσίας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το έκανε πριν από μία εβδομάδα στο Star (Enikos), το έκανε και το Σαββατοκύριακο από τη Λάρισα, όπου βρέθηκε για κομματική εκδήλωση:

«Το ζητούμενο δεν είναι αν είναι ο Μεϊμαράκης ή όχι, ή ο Τσίπρας ή όχι. Το ζητούμενο είναι αν οι πολιτικές, με βάση τις οποίες κι εσείς προτείνετε και πιστεύετε, μπορεί η χώρα να βγει από την κρίση. Κατά συνέπεια, αυτά που ακούω από κάποιους "να φύγει ο Τσίπρας" και "δεν θα συνεργαστώ με τον Τσίπρα", τα θεωρώ λάθος. Πολύ περισσότερο όταν τα λένε εκείνοι που ήταν και υπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου...», με προφανείς τις αιχμές κατά του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη, ο οποίος -υπενθυμίζεται- την Παρασκευή μίλησε από το βήμα της Βουλής για παραίτηση της κυβέρνησης και επιστροφή Σαμαρά, ώστε «να συνεχίσουμε από εκεί που ήμαστε πριν».

Ο κ. Μεϊμαράκης θεωρεί ότι εν μέσω της τρικυμίας που βιώνει η χώρα και με τις έντονες διεργασίες και γεωστρατηγικές εξελίξεις στο διεθνές στερέωμα, κάποιοι επιδιώκουν την πολυδιάσπαση του ελληνικού πολιτικού συστήματος και τη διάλυση της ΝΔ. Και οι όποιες κινήσεις του, σύμφωνα με το στενό του περιβάλλον, πραγματοποιούνται υπό αυτό το πρίσμα.

«Κληρώνει» σήμερα;

Στο μεταξύ, η 13η Δεκεμβρίου, ημέρα που έχει τεθεί ως στόχος για την εκλογική διαδικασία, πλησιάζει... απειλητικά και ακόμα η νέα εταιρία που θα αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών δεν έχει βρεθεί. Αυτό ενδέχεται να συμβεί σήμερα, μετά από πολλές αναβολές, καθώς συνεδριάζει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) που θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο εταιρίες (μία από αυτές η Vodafone).

Ζητούμενο, η πιστή τήρηση των τεχνικών προϋποθέσεων που απαιτούνται, η εγγύηση για την ασφαλή και αξιόπιστη διαδικασία και η καλύτερη οικονομική προσφορά. Αμέσως μετά την οριστικοποίηση της εταιρίας, θα γίνει γνωστή και η ημερομηνία, με τους τέσσερις υποψηφίους να μπαίνουν (και πάλι) στην τελική ευθεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v